4 nemzetközi alapanyag, amit magyar ételekben is használhatsz

Ugyan a magyar konyhának megvannak a maga bejáratott hozzávalói és ízesítői, néha ez a kör kiegészülhet „idegenekkel” is, nevesen néhány nemzetközi alapanyaggal, amelyek ízben vagy állagban képesek valami utánozhatatlant nyújtani, még a mi kis hazai ételeinknek is.

Egyre tágul a világ – persze nem ténylegesen, fizikailag, hanem elérhetőségben – ezt a folyamatos nyitást pedig az utóbbi időben talán a kamránk is megérezte. Lehet, hogy lapulnak benne nemzetközi alapanyagok, amelyeket nem is egy messzi-messzi útról (vagy Kőbányáról, a kínai piacról) hoztunk magunkkal, hanem a közeli szupermarketből. Továbbá lehet az is, hogy ezek a nemzetközi alapanyagok nem fogynak olyan gyorsan, mert nem főzünk minden nap ázsiait, indiait, mexikóit, közel-keletit… Mihez kezdjünk hát velük? Tán mégsem tehetjük őket magyar ételekbe? Vagy mégis?

Nézd meg galériánkban a nemzetközi alapanyagokat, amelyeknek a magyar konyha is örül:

Íme, néhány recept a kezdéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az izgalmas/érdekes/őrült ötleteket is próbáld ki:

Címlapról ajánljuk