Megsóztuk a nyár kedvenc gyümölcsét, elárultuk a tökéletes vargabéles titkát

A múlt hét ismét nagyon izgalmas volt: megtanítottuk nektek négy lépésben, hogyan készíthettek isteni rakott zöldséget, elárultuk, milyen fantasztikus alapanyag a matcha, és megmentettük a maradék kovászos uborka levét is.

  1. A zöld egészségkirálynő: ezeket érdemes tudnod a MATCHÁRÓL
    1.

    A zöld egészségkirálynő: ezeket érdemes tudnod a MATCHÁRÓL

    A matcha tea nagyon népszerű lett az elmúlt években pozitív egészségügyi hatásai miatt, kevesen tudják azonban, hogy pontosan mi fán terem, és miért is olyan jó, ha gyakran isszuk. Ezen segítünk most egy kicsit.

  2. Meglepően édes lesz a nyár egyik kedvenc gyümölcse, ha megsózod
    2.

    Meglepően édes lesz a nyár egyik kedvenc gyümölcse, ha megsózod

    Nyáron szinte minden héten hazaviszünk egy szép, gömbölyű dinnyét, azt remélve, hogy a legédesebb lesz, amit valaha ettünk. Nos, ez olykor megtörténik, de van, hogy nem. Szerencsére a lenti trükk képes a legízetlenebb dinnyét is feljavítani.

  3. Soha többé nem fogod elrontani a bögrés süteményt, ha így csinálod
    3.

    Soha többé nem fogod elrontani a bögrés süteményt, ha így csinálod

    Nincs is egyszerűbb a bögrés süteménynél, igaz? Mindent kimérünk, összeöntjük egy tálba, és már mehet is a sütőbe: a lépések nem is lehetnének könnyebbek. Talán a túlzott egyszerűség az oka annak, hogy mégis sokszor elrontjuk.

  4. 4 lépésben a tökéletes töltött-sült zöldségekig
    4.

    4 lépésben a tökéletes töltött-sült zöldségekig

    Nyáron sokkal többféle zöldséget ehetünk, sokkal több különböző módon elkészítve. Ennek a színes listának az egyik eleme sokunk kedvence, a töltött-sült zöldség. Jöjjön most néhány tanács a tökéletes végeredmény érdekében.

  5. Íme a (szerintünk) tökéletes VARGABÉLES receptje, amit másfél óra alatt összedobhatsz
    5.

    Íme a (szerintünk) tökéletes VARGABÉLES receptje, amit másfél óra alatt összedobhatsz

    Túró, cérnametélt, mazsola – a vargabélesből nem hiányozhatnak ezek az alapanyagok. A nagymamák egyik legfinomabb süteményét nem nehéz elkészíteni, mutatunk egy egyszerű, de biztos receptet, amivel neked is tuti sikered lesz!

  6. A kovászos uborka leve a maradékok királya: hasznosítsd a konyhában
    6.

    A kovászos uborka leve a maradékok királya: hasznosítsd a konyhában

    Tonnaszám termeljük nyáron a közkedvelt kovászos uborkát. Miután azonban a ropogós savanyúság elfogyott, az üvegben marad rengeteg ízletes lé, amit kár lenne mind kiönteni.

  7. FŰSZERepben 4. rész – Nem hittük volna, hogy a kínai és a magyar fűszerespolc ennyi mindenben hasonlít
    7.

    FŰSZERepben 4. rész – Nem hittük volna, hogy a kínai és a magyar fűszerespolc ennyi mindenben hasonlít

    Fűszerek nélkül szomorú lenne az életünk. Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. A sorozat negyedik részében Kína kerül terítékre.

  8. 12 megúszós nyári fogás levestől a desszertig, ha idén (még) nem jutottál el nyaralni
    8.

    12 megúszós nyári fogás levestől a desszertig, ha idén (még) nem jutottál el nyaralni

    Tizenkét étel, amihez nem kell megerőltetned magad a konyhában, és elég nyáriasak ahhoz, hogy ha nem sikerült útra kelned, fogyasztásuk közben akkor is nyaraláson kapd magad.

  9. Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez
    9.

    Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

    Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!

  10. Nyári kedvenc, a napsárga KUKORICA – tegyük bele, amibe csak tudjuk!
    10.

    Nyári kedvenc, a napsárga KUKORICA – tegyük bele, amibe csak tudjuk!

    A nyár egyik slágere, tápláló, laktató, mindenki szereti – ez a kukorica, amit az év minden szakaszában fogyasztunk, de frissen, csövesen megfőzve ilyenkor a legjobb. Mutatjuk, mi minden készülhet belőle.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek