Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!

A bundás kenyér, amit a nagyvilág édesen ismer, nálunk töretlenül sós verziójában hódít, és ez nem véletlen. A kívülről aranybarna és ropogós, belül pedig felhőpuha kenyérszeletek frissen, kis sóval és egy jó hideg itallal, teával a legboldogabb reggeli pillanatokat hozzák el nekünk. Készítsük el a legfinomabb bundás kenyeret, a következő lépéseket követve.

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Ne hígítsuk a tojást

Néha szükségét érezhetjük, hogy a tejesdobozért nyúljunk, amikor felverjük a tojásokat. Főleg akkor, ha kevesebbnek bizonyult a feltört mennyiség, mint gondoltuk.

Azonban a tojás hígítása rosszabb minőségű bundás kenyérhez vezet, több okból is.

Egyrészt a hígabb keverék nem vonja be olyan alaposan a kenyérszeleteket, nem kapunk olyan erőteljes sült tojásízt. Ráadásul a tej a forró olajban hajlamos megégni, kellemetlen mellékízt kölcsönözhet a kenyérnek.

Ne friss kenyérből süssük

Jobban járunk, ha néhány napos kenyeret használunk. Ugyanis a szárazabb szeletek gyorsan és alaposan magukba szívják a tojást, sokkal szaftosabb bundás kenyeret kapunk. Erre az aznap vásárolt, teljesen friss pékáru nem képes.

Találjuk el az olaj mennyiségét

Ha túl kevés olajban sütjük, a tojás közvetlenül érintkezik a forró serpenyővel. Ekkor nem a jól megszokott, ropogós, apró buborékokkal teli külső alakul ki, hanem puha, szottyos szeleteket fogunk kiemelni az edényből.

Ezzel szemben, ha túlzásba visszük az olajat, ahelyett, hogy átsülne, a kenyér elkezdi beszívni a körülötte lévő zsiradékot.

A megoldás: annyi olajat öntsünk a serpenyőbe, hogy a belehelyezett kenyeret félig lepje el.

Ne hagyjuk túl hosszan a szalvétán

A frissen megsült bundás kenyereket fontos egy szalvétával vagy papírtörlővel kibélelt tányérra helyeznünk, hogy a rajtuk lévő olaj le tudjon csöpögni.

De ne hagyjuk túl sokáig a szalvétán üldögélni, mert ettől szottyos lesz a kenyér alja. Várjunk egy percet, és már tálalhatjuk is.

Utólag sózzunk

Amikor a tojásokat (nagyon alaposan) felverjük, ne sózzuk meg a keveréket. Inkább utólag ízesítsük az éppen kisült kenyereket. A melegtől ugyanis szinte elolvad a só, sokkal erősebben kifejti ízét, mint hidegen.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

*Elindult a Nosalty Nyári Receptversenye, keressük az idei nyár legizgalmasabb receptjét!*

2021. július 20. és augusztus 22. között töltsd fel a kedvenc nyári fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és nyerd meg az értékes ajándékok egyikét!


Mindannyiunk kedvencei, egy helyen:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek