Gyros-őrület házilag

Ha már gyorsételek, akkor az egyik nyári kedvenc a gyros. Az elmúlt években hallatlanul népszerű lett ez a görög fogás, lássuk, hogyan készíthetjük el otthon!

Az elmúlt évek egyik legnagyobb őrülete kétségkívül a gyros, megelőzve vetélytársát, a hamburgert. Az éjszakában közlekedők jól ismerik az alufóliás tekercseket, a pitákat szorongató fiatalokat az utcákról, és a sarki gyrosost.De milyen alapanyagokat válasszunk, ha ha otthon, mi magunk szeretnénk elkészíteni ezt a finomságot? Azt mindenképpen tudnunk kell, hogy az eredeti gyros bárányhúsból, pitával és tzatzikivel készül, viszont mi most szabadon értelmezzük és a házilag elkészíthető verziókhoz adunk tippeket.

Gyrosreceptek itt >>

  • A pitát megvehetjük készen is a szupermarketben, de ha áldoznánk rá az időnkből, jobban járunk a házilag megsütött verzióval. Sokan a tortillára esküsznek, amit szintén elkészíthetünk otthon.
  • A húst szeljük egészen kicsi darabokra és ne feledkezzünk meg a fűszerezésről, mert ez adja majd a házilag készített gyrosunk lelkét. Vehetünk keleti fűszeres boltokban kész gyros fűszerkeveréket, de bolondíthatjuk korianderrel, római köménnyel és garam masalával is a húst.
  • A zöldségeket sem hagyhatjuk ki természetesen: felkarikázott paradicsom, lilakáposzta, pár laskányi fejessaláta és a sok-sok hagyma elengedhetetlen tartozékai lesznek a gyrosunknak.

Házi pitareceptek itt >>

Házi tortillareceptek itt >>

A tzatziki – amit lehetőség szerint görög joghurtból, sok fokhagymával állítsunk össze – megadja a gyros karakterét és tovább fokozza az egyébként sem unalmas ízeket. Aki szereti, chilivel tovább bolondíthatja szendvicsét.

Gyrosreceptek itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek