Ezeket semmiképpen ne csináld, ha gyomorégéssel küzdesz

A gyomorégés már önmagában is rendkívül kellemetlen, így jobb nem tetőzni a bajt különböző élelmiszerekkel.

Az senki számára nem újdonság, hogy a gyomorégéssel küzdőknek érdemes kerülnie a túl fűszeres és zsíros ételeket. Ezen kívül azonban rengeteg olyan étel létezik, mely kiválthatja a gyomorégést, vagy még kellemetlenebbé teheti a már meglévő tüneteket.

Koffein

A kávé, a tea, az energiaital és a forró csokoládé is tartalmaz koffeint, mely ellazíthatja a záróizmokat, ami a nyelőcsőben megakadályozza, hogy a gyomorsav visszaáramoljon a torokba. Azt azért fontos hozzátenni, hogy a koffein hatása egyénenként változhat, de a gyakori refluxkiváltó okok között szerepel.

Ezeket semmiképpen ne csináld, ha gyomorégéssel küzdesz

Rágózás

Azoknak, akik gyakran kínlódnak gyomorégéstől, érdemes mellőzniük a rágózást, ha viszont semmiképpen nem tudnak lemondani róla, lehetőleg ne mentolosat válasszanak, mert a borsmenta szinte ugyanazt a hatást idézi elő, mint a koffein, így érdemes elkerülni.

Ne nassolj éjjel!

A legjobb, ha az éjjeli nassolásról is lemondanak azok, akik refluxszal küzdenek. Sőt, a legjobbat akkor tesznek maguknak, ha lefekvés előtt 2 órával már nem esznek semmit, fekvő pozícióban ugyanis sokkal könnyebben áramlik vissza a gyomorsav a nyelőcsőbe.

Túlhabzsolás

Minél több ételt viszünk be a szervezetünkbe, annál több ideig tart az étel emésztése, és a gyomorsavval együtt a bélrendszerbe továbbítása. Ezzel az a probléma, hogy sokkal nagyobb arra az esély, hogy visszajusson a nyelőcsőbe vagy a szájüregbe.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!