8 országos program a felhőtlen gyereknapért

Vasárnap bizony, ismét gyereknap, mi pedig 8 ingyenes programot válogattunk össze országszerte, ahol garantált lesz a jó hangulat!

Tudtad, hogy közel száz éve, 1931 óta ünnepeljük Magyarországon a gyereknapot, és 1954 óta május utolsó vasárnapján tartják? Ha nemcsak családi körben töltenétek el ezt a napot, és nem bánjátok a tömeget, akkor számos gyereknapi eseményen vehettek részt országszerte. Ezekből hoztunk 8 (főként) ingyenes programot.

8 országos program a felhőtlen gyereknapért

Gyereknap a Városligetben

Amióta befejeződött a Városliget felújítása, a gyerekek vették át az uralmat a park, vagy legalábbis egy része felett biztosan. Gyereknap alkalmából még inkább igaz lesz ez, hiszen ezen a hétvégén a Városliget több pontján is készülnek programokkal. Május 25-én és 26-án szervezi a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a már hagyománnyá vált Városligeti Gyermeknapot. Az idei rendezvény az egészség, sport, kultúra, internetbiztonság és a különböző nemzetek köré szerveződik.

A nagyszínpadon két napon át neves művészek, zenészek és más fellépők várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.

Lesz internetsátor, Sportsziget, lovasterápiás bemutató, komplex egészségügyi sarok, ahova a Gyermekmentő fogászati busza és nőgyógyászati szűrőkamionja is kitelepül, a HangolÓra – Interaktív hangszerkiállítás nevezetű sátornál pedig különböző hangszereket próbálhatnak ki a gyerkőcök.

Részletes infók ITT.

Müpa gyereknap

A Művészetek Palotája Cifra Palota gyerekprogram-sorozatának utolsó nagy dobása a nyári szünet előtt a gyereknap, ahol változatos és ingyenes programokkal szórakoztatják a legkisebbeket. Ezen a napon nemcsak a Müpát, de az épület előtti területet is bevonják az eseményekbe. Remélhetőleg az időjárás is lehetővé teszi mindezt.

A zene elengedhetetlen része a gyereknapnak, itt pedig olyan fellépők előadását élvezhetik a kicsik, mint a Lóci játszik, a Kalimpa együttes és a Superar vagy Lovászi Edina, emellett Kerekítő Tippentő foglalkozás, interaktív népmese és -táncház, cirkuszi hétpróba és Hamupipőke táncelőadás is lesz. Ha pedig aktivitásra vágynának a gyerekek, kreatív foglalkozásokon vezethetik le az energiáikat.

A kúszó-mászó babócák számára létrehozták a babaszigetet az ő igényeiknek megfelelő elfoglaltságokkal, így lesz matatófal, bábok, labdatenger, morzsoló, mérlegelő, babakonyha, képesség- és készségfejlesztő játékok,.

Részletes infók ITT.

Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban

Szintén kétnapos programsorozattal várja a családokat ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Park a dm Gyereknap keretében. A programok segítségével játékos és szórakoztató formában bővülhet a gyerekek tudása, és színesedhet a világképük.

A zenés műsorok közül érdemes kiemelni az Apacuka zenekart és Farkasházi Réka és a Tintanyúl formációját, emellett olyan mágikus előadók is színpadra állnak, mint Kőhalmi Ferenc bűvész és Kalap Jakab, valamint Rolando bűvész.

De ha valami aktívabb elfoglaltságot keresnél a csemetédnek, lesz VR Park, madár- és egzotikuskisállat-bemutató, kézművesprogramok és fejlesztő játékok, Utazó Planetárium előadások, valamint közlekedésbiztonsági feladatok.

A buszok, vonatok és más közlekedési eszközök iránt rajongó gyerekeknek igazán jó dolga lesz, hiszen a Volánbusz alternatív hajtású buszt mutat be, a RailCargo pedig egy Taurus mozdonnyal érkezik, amelyet testközelből is meg lehet majd szemlélni. Itt vegyesek az ingyenes és fizetős programok: 14 éves kor alatt ingyenesen lehet bemenni, de bizonyos programokért külön fizetni kell.

Részletes infók ITT.

Gyereknap a Budaörsi Repülőtéren

Ki mondta, hogy csak a szárazföldön lehet gyereknapot ünnepelni?! A Budaörsi Repülőtéren sétarepülésre is lehetőség lesz május 26-án! Persze nem feltétlenül kell elszállni, a földön is változatos programmal készülnek: a gyerekszigeten kreatív foglalkozások és jelmezes animátorok, ugrálóvárak várják a gyerekeket. Katonai kiállítás és óriásbuborékshow is lesz, a gasztroudvarban pedig feltölthetik az energiaraktárakat az élményekben megfáradt családtagok. A belépés az eseményre díjtalan.

Részletes infók ITT.

Nyitott szertárkapuk programsorozat – gyereknapi különkiadás országszerte

Május 26-án országszerte megnyílnak a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok kapui, hogy a családok bebarangolhassák a tűzoltólaktanyákat. A látogatókat délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a laktanyák. Budapesten a Katasztrófavédelem Központi Zenekarával is lehet találkozni, reggel egy koncert keretében, később pedig a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában vagy a Tűzoltóskanzenban lehet majd őket megtalálni.

A laktanyákon túl fővárosi és vidéki tematikus múzeumok, emlékszobák és kiállítóhelyek is várják az érdeklődőket, hogy interaktív és játékos módon ismerkedhessenek meg a katasztrófavédelmi tevékenység titkaival.

Részletes infók ITT.

Gyereknap a Hortobágyi Nemzeti Parkban

A Hortobágyi Vadaspark ajándéka gyereknap alkalmából: a 18 év alattiak május 26-án ingyenesen vehetnek részt a park szafari programján, ami egy 20-25 perces terepjárós utat jelent, amiközben testközelből lehet megfigyelni a vadlovakat és az őstulkokat.

A felnőttek számára egységesen 2.500 Ft/fő a részvétel a programon, amely ezen a napon 10 és 16 óra között elérhető.

Figyelem, a részvételi szándékot külön jelezni szükséges a Vadaspark területén belül található Vadló büfében!

Részletes infók ITT.

fotó: Medveotthon

Gyereknap a Veresegyházi Medveotthonban

A Veresegyházi Medveotthonba tett látogatás bármelyik egyszerű vasárnapot mesés gyereknappá tudja varázsolni, de május 26-án külön figyelemben részesülnek az apróságok. A 4 év alatti gyerekek ezen a napon ingyen utazhatnak a múzeumvasúton, emellett ingyenesen lovaskocsikázhat csak most az egész család. A Csupa-Csoda játszótéren kreatív fejlesztőjátékokkal foglalhatják le magukat a gyerekek, emellett Csilla bohóc fog lufit hajtogatni és bűvésztrükkökkel ámulatba ejteni a közönséget. Valószínűleg sokak örömére cukorágyú is lesz, amit óránként beizzítanak majd.

Részletes infók ITT.

Háromnapos gyereknapi fesztivál Kecskeméten

Nem szokatlan, hogy a vasárnapi gyereknapot egész hétvégére kinyújtják, de Kecskemét városa mindenkin túllicitált, amikor háromnapos fesztivállá duzzasztotta az ünnepet. A HA Család Hétvége és Gyereknap programja nemcsak a gyerekeknek jelent kikapcsolódást, de az egész családnak.

A fesztiválra az ország minden pontjáról érkeznek cukrászdák, hogy megmérkőzzenek az Ország Fagyija címért, de a klasszikus gyereknapi programok sem maradhatnak el, fellép többek között az Iszkiri Zenekar, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl. Lesz bűvészműsor és kutyabemutató, bábszínház, tánciskolák bemutatója, sőt, még filmkészítő workshopon is részt lehet majd venni. A társasjátékok szerelmesei óriás kivitelben is élvezhetik a versengést, a szombat estét pedig egy utcabál, gyerekeknek minidiszkó zárja. Emellett két napon át a Feel your Senses – Érzékelős játékkal tesztelheti mindenki érzékszervei kifinomultságát.

Részletes infók ITT.


Szemezgessetek receptjeink közül, ha sütni-főzni is lenne időtök:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: