Így dekorálj gyereknapon!

Gyermekként izgatottan vártuk a gyereknapot, azóta már a mi gyermekeink várják. Ezért mutatunk néhány remek ötletet, mivel is kedveskedhetnénk nekik!

Kezdjük először is azzal, hogy bevásárolunk gyermekünk kedvenc ételeiből, alapanyagaiból, majd kitaláljuk, hogyan is képzeljük el az ünnepi asztalt.

Mickey egér palacsinta

Nem kell rögtön nagy dolgokra, és órákig tartó főzésre, pepecselésre gondolnunk. Álljunk elő egy finom édességgel, palacsintával vagy gofrival. Gyermekünk biztosan nagyon hálás lesz ezért a kis figyelmességért.

Az amerikai palacsinta azért remek választás, mert gyorsan elkészül, nem kell vele sokat bajlódni, olcsó, és nagyon finom. Ha pedig készítünk hozzá különböző mártogatósokat, szószokat, biztosan mindenki megtalálja majd a neki tetszőt.

Ha szeretnénk bele egy kis csavart vinni, készítsünk Mickey egér-figurákat. Nincs más dolgunk, mint a kész tésztát úgy belecsurgatni a serpenyőbe, hogy egy kör alakot kapjunk, majd egy-egy kisebb kört csurgatni a közvetlen közelébe, amely az egérke füle lesz. Ne ijedjünk meg, ha elsőre nem sikerül, másodikra biztosan fog. Ha kicsi hiba mégis lenne benne, egy pálcikával kijavíthatjuk, amíg még folyékony.

Nasi után nasi

Hogy valami egyszerű és gyors ropogtatnivalóról is gondoskodjunk, készítsünk popcornt! Jóval egészségesebb, mint a chips, és ripsz-ropsz kész van. Létezik belőlük édes és sós verzió is, bármelyiket is készítjük, tálaljuk az alábbi módon. Fogjunk egy színes papírt, tekerjünk belőle egy tölcsért, majd tűzőgéppel tűzzük meg. Állítsuk egy pohárba vagy bögrébe, és ebben szervírozzuk a rágcsálnivalót.

Popcorn, papírtölcsérben

A lényeg a tálalás!

Ha az ételek és italok megvannak, kezdődhet a terítés. Nem lesz túl sok mindenre szükségünk, a lényeg, hogy ne a megszokott módon terítsünk. Legyen az asztal színes és bohókás. Egy-egy vidám szalvéta vagy papír étkészlet megteszi a kellő hatást. Mi is a környezetbarát megoldások hívei vagyunk, de egyszer egy évben belefér, hogy beruházzunk egy színes műanyag evőeszközre a gyerkőc kedvéért.

A terített asztal

Ha külön ajándékot is szánunk neki, helyezzük el azt is szépen az asztalon, mintha a tálalás rész lenne. Tegyünk szívószálakat is az asztalra, amellyel például makaózhat. Kivételesen hagyjuk, hogy játsszon az étellel!

A dekorációért köszönet a Butlers-nek!

Címlapról ajánljuk

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Nosalty

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!