Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyerekkori nyarak ízei - Ezeket ettük 40 éve a tikkasztó hőségben

Emlékszel mennyire szerettük a tojásos nokedlit friss zöldsalátával és a behűtött egresmártást? Neked mi a kedvenc nyári ételed gyerekkorodból?

A grillezés előtti időkben is voltak közös főzések és tipikus nyári ízek. Nosztalgiázz, és készítsd el újra ezeket a régi ételeket!

Tojásos nokedli

Az egyik legegyszerűbb és legcsodálatosabb nyári étel a tojásos nokedli. Persze, nemcsak úgy magában, hanem hűséges kísérőjével, a savanykás, mégis édes zöldsalátával. Tökéletes főtt étel még a nyári melegben is, mellé pedig a frissítő saláta igazi retró klasszikus, amiből anno annyit ettünk, amennyit nem szégyelltünk.

Egresmártás

Az egresmártást általában főtt húsokhoz tették az asztalra szüleink és nagyszüleink, de magában is szerettük az egresszószt finom, nyári hűsítő gyanánt. Az egres ugyan néhány évtizede feledésbe merült, de mostanában ismét kezdjük felfedezni, és nemcsak nosztalgikus ízek rajongói, hanem az egészséges életmód iránt elkötelezettek táborában is nagy népszerűségnek örvend.


Sült szalonna

Ami most a grillezés, az volt gyerekkorunkban a szalonnasütés. Estére összejött a rokonság, és a barátok, megraktuk a tüzet és indulhatott a szalonnasütés. A szalonnát nyársra húztuk, körbeültük a pattogó tüzet, közben pedig jókat beszélgettünk. A szalonna zsírját fehér kenyérre csepegtettük, ami méltó kísérője volt a sült szalonnának, mellé pedig savanyú uborka és csalamádé is dukált.

Bográcsban főtt ételek

Akár paprikás krumpli, akár gulyásleves, vagy pörkölt főtt a bográcsban, az illat mindenkit a bogrács köré csábított. A Kádár-korszakban kempingszékeken, műanyag tányérokból kanalaztuk a bográcsban főtt finomságokat, amiket még ma is ugyanolyan nagy műgonddal készítünk, mint annak idején.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!