Gyerek nélkül enni?!

A nyári szünidőben sok szülővel megesik, hogy gyermeki felügyelet nélkül marad. Ez nagyon nehéz időszak a felnőttek számára, legyünk óvatosak!

Szülőként talán nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, amikor év közben a folyamatos főzés, mosás, pelenkázás közben arról álmodozom, hogy milyen csodás lesz majd lepasszolni a gyerekeket a nyáron, és úgy élni egy kicsit, mintha olyan felnőtt volnék, aki azt csinál, amit akar. Aztán beköszönt a nyár, viszik a gyerekeket a nagyszülők, a rokonok, a táborok, és néhány nap alatt azon kapjuk magunkat, hogy minden, amit egész évben a csináltunk, az pontosan az, amit valójában mindig csinálni akarunk.
De mielőtt erre a nem kicsit patetikus felismerésre jutnánk, és sírva ölelgetnénk a gyerekek takaróját, azért túl kell esnünk néhány stáción, ami leginkább az étkezésben és a házimunkában követhető nyomon.
Spagetti al lemone

1. nap gyerek nélkül

Végre lehet egészségtelen gyorskajákat enni! Reggelire, ebédre, vacsorára - elmenni érte, megrendelni, és közben egy csöppet sem szégyenkezni. Nincs mosogatás, de még szükség sincs rá.

2. nap gyerek nélkül

A gyorsétel-túladagolástól borzasztó állapotban vagyunk, egész nap eszünkbe sem jut az evés. Végre ezt is megtehetjük lelkiismeret furdalás nélkül. Nincs mosogatás, de még mindig nincs szükség rá.

3. nap gyerek nélkül

Kezdünk megéhezni, konstatáljuk, hogy a hűtő üres, az utolsó fél kiflivel ölni lehet, olyan kemény. Kifőzünk egy tésztát, nyakon öntjük olívaolajjal, és Jamie Olivernek képzeljük magunkat. Még mindig semmi szégyenérzet. Nincs mosogatás, de tulajdonképpen még mindig nincs rá szükség.
Chili con carne

4. nap gyerek nélkül

Rávesszük magunkat egy minibevásárlásra. Iszonyú csípős, agyonfűszerezett ételeket főzünk, végre nem kell a gyerekek miatt kihagyni a chilit. Nincs mosogatás, pedig a lassan szükség volna rá. Ezzel párhuzamosan némi kellemetlen szégyenérzet is befészkeli magát a konyhába.

5. nap gyerek nélkül

Megesszük a tegnapi maradékot - nagyon csíp. A konyhában tartózkodni kifejezetten rossz érzés, próbáljuk elkerülni. A mosogatás és a magányos szülő harcában még mindig mi állunk nyerésre. A szégyenérzet egyre fokozódik.
Aranygaluska

6. nap gyerek nélkül

Nagyon berágunk magunkra, veszünk egy mély levegőt, elmosogatunk, kitakarítunk, bevásárolunk, majd megfőzzük a gyerekek kedvenc ételét, és bánatosan behabzsoljuk.

7. nap, újra gyerekkel

Megint egy évig vágyakozunk erre a csodálatos 6 napra.

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!