Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyerek nélkül enni?!

A nyári szünidőben sok szülővel megesik, hogy gyermeki felügyelet nélkül marad. Ez nagyon nehéz időszak a felnőttek számára, legyünk óvatosak!
Szülőként talán nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, amikor év közben a folyamatos főzés, mosás, pelenkázás közben arról álmodozom, hogy milyen csodás lesz majd lepasszolni a gyerekeket a nyáron, és úgy élni egy kicsit, mintha olyan felnőtt volnék, aki azt csinál, amit akar. Aztán beköszönt a nyár, viszik a gyerekeket a nagyszülők, a rokonok, a táborok, és néhány nap alatt azon kapjuk magunkat, hogy minden, amit egész évben a csináltunk, az pontosan az, amit valójában mindig csinálni akarunk.
 
 
De mielőtt erre a nem kicsit patetikus felismerésre jutnánk, és sírva ölelgetnénk a gyerekek takaróját, azért túl kell esnünk néhány stáción, ami leginkább az étkezésben és a házimunkában követhető nyomon.
 

1. nap gyerek nélkül

Végre lehet egészségtelen gyorskajákat enni! Reggelire, ebédre, vacsorára - elmenni érte, megrendelni, és közben egy csöppet sem szégyenkezni. Nincs mosogatás, de még szükség sincs rá.
 

2. nap gyerek nélkül

A gyorsétel-túladagolástól borzasztó állapotban vagyunk, egész nap eszünkbe sem jut az evés. Végre ezt is megtehetjük lelkiismeret furdalás nélkül. Nincs mosogatás, de még mindig nincs szükség rá.

 

3. nap gyerek nélkül

Kezdünk megéhezni, konstatáljuk, hogy a hűtő üres, az utolsó fél kiflivel ölni lehet, olyan kemény. Kifőzünk egy tésztát, nyakon öntjük olívaolajjal, és Jamie Olivernek képzeljük magunkat. Még mindig semmi szégyenérzet. Nincs mosogatás, de tulajdonképpen még mindig nincs rá szükség.
 

4. nap gyerek nélkül

Rávesszük magunkat egy minibevásárlásra. Iszonyú csípős, agyonfűszerezett ételeket főzünk, végre nem kell a gyerekek miatt kihagyni a chilit. Nincs mosogatás, pedig a lassan szükség volna rá. Ezzel párhuzamosan némi kellemetlen szégyenérzet is befészkeli magát a konyhába.

 

5. nap gyerek nélkül

Megesszük a tegnapi maradékot - nagyon csíp. A konyhában tartózkodni kifejezetten rossz érzés, próbáljuk elkerülni. A mosogatás és a magányos szülő harcában még mindig mi állunk nyerésre. A szégyenérzet egyre fokozódik.
 

6. nap gyerek nélkül

Nagyon berágunk magunkra, veszünk egy mély levegőt, elmosogatunk, kitakarítunk, bevásárolunk, majd megfőzzük a gyerekek kedvenc ételét, és bánatosan behabzsoljuk.
 

7. nap, újra gyerekkel

Megint egy évig vágyakozunk erre a csodálatos 6 napra.
Szólj hozzá!

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mágocsi Gáspár
Mágocsi Gáspár Tue, 2015-07-21 10:04

Kedves brigantik,

A tizenhetedik század elején élt egy francia jogász, akit mégis elsősorban matematikai érdeklődése miatt emleget a tudománytörténet, Pierre de Fermat-nak hívták. Róla maradt fent egy kedves anekdota, egy - ha jól emlékszem - skóciai kirándulása kapcsán. A történet szerint barátaival kocsikázott, amikor a szemük elé került egy fekete birka. A társaság egyik tagja megjegyezte, hogy úgy látszik, a skóciai birkák feketék. Fermat erre a következőképpen reagált: "Nem, biztosan csak annyit állíthatunk, hogy Skóciában láttunk egy bikát, amelyiknek az egyik oldala fekete."
Ha valaki egy olyan cikk kapcsán az általad írt következtetésekre jut, alighanem Fermat útitársának hibájába esik. Szerintem csak annyit állíthatsz biztosan, hogy egy gyermekeit nevelő nő kap egy egy hetes időt szusszanni, és másképp viselkedik, mint az év többi részében.
Nem mellesleg, ha valakit zavar az elmosogatatlan edény, az fáradjon oda, és mosogassa el. Akár a másik után is.
Mindenesetre valószínűleg neked is és a cikk szerzőjének is hálásnak kell lenni a sorsnak, hogy nem találkoztatok és valószínűleg nem is fogtok. Mélyebben húzódó gondolkodást érintő különbségek is vannak köztetek, mint a trehányságról alkotott nézeteitek.

brigantik
brigantik Tue, 2015-07-21 16:06

Az állítólagos idézeted vagy igaz vagy nem.. persze bármit mondott lejegyezték aztán 300 év után meg valakinek eszébe jut ez az akármi... :D amúgy lecsokizom a mások idézeteit azért tart itt ez az ország mert a múlt idézeteiből élnek egyesek...
Igen is mosogasson el maga után!!! Ráadásul nő létére!!!Amúgy beljebb van a csoki.. ;)

brigantik
brigantik Sun, 2015-07-19 03:57

Most nem azért de ennyire trehánynak , igénytelennek lenni sem kell... 1 hétig büzlik a mosogatni való.. mondhatom szép!!! pfff

brigantik
brigantik Sun, 2015-07-19 21:29

Gondolom minden étkezés után eldobod azt amiből ettél ill. volt az étel.. jóóóóó megy neked akkor...de majd mikor cikkeztek arról hogy így a környezet meg úgy a környezet akkor emeld fel a kezed hogy nagyban hozzájárulsz a környezet szennyezéshez azzal hogy lusta vagy elmosogatni magad után és inkább kidobod...szubjektív: ha nekem ilyen feleségem lenne 1× kéne kitennie a lábát.. utána már nem jönne be esetleg a holmiért...nekem biztos nem kéne ilyen trehány nő!!!