A nyári szünidőben sok szülővel megesik, hogy gyermeki felügyelet nélkül marad. Ez nagyon nehéz időszak a felnőttek számára, legyünk óvatosak!
Szülőként talán nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, amikor év közben a folyamatos főzés, mosás, pelenkázás közben arról álmodozom, hogy milyen csodás lesz majd lepasszolni a gyerekeket a nyáron, és úgy élni egy kicsit, mintha olyan felnőtt volnék, aki azt csinál, amit akar. Aztán beköszönt a nyár, viszik a gyerekeket a nagyszülők, a rokonok, a táborok, és néhány nap alatt azon kapjuk magunkat, hogy minden, amit egész évben a csináltunk, az pontosan az, amit valójában mindig csinálni akarunk.
De mielőtt erre a nem kicsit patetikus felismerésre jutnánk, és sírva ölelgetnénk a gyerekek takaróját, azért túl kell esnünk néhány stáción, ami leginkább az étkezésben és a házimunkában követhető nyomon.
Végre lehet egészségtelen gyorskajákat enni! Reggelire, ebédre, vacsorára - elmenni érte, megrendelni, és közben egy csöppet sem szégyenkezni. Nincs mosogatás, de még szükség sincs rá.
2. nap gyerek nélkül
A gyorsétel-túladagolástól borzasztó állapotban vagyunk, egész nap eszünkbe sem jut az evés. Végre ezt is megtehetjük lelkiismeret furdalás nélkül. Nincs mosogatás, de még mindig nincs szükség rá.
3. nap gyerek nélkül
Kezdünk megéhezni, konstatáljuk, hogy a hűtő üres, az utolsó fél kiflivel ölni lehet, olyan kemény. Kifőzünk egy tésztát, nyakon öntjük olívaolajjal, és Jamie Olivernek képzeljük magunkat. Még mindig semmi szégyenérzet. Nincs mosogatás, de tulajdonképpen még mindig nincs rá szükség.
Rávesszük magunkat egy minibevásárlásra. Iszonyú csípős, agyonfűszerezett ételeket főzünk, végre nem kell a gyerekek miatt kihagyni a chilit. Nincs mosogatás, pedig a lassan szükség volna rá. Ezzel párhuzamosan némi kellemetlen szégyenérzet is befészkeli magát a konyhába.
5. nap gyerek nélkül
Megesszük a tegnapi maradékot - nagyon csíp. A konyhában tartózkodni kifejezetten rossz érzés, próbáljuk elkerülni. A mosogatás és a magányos szülő harcában még mindig mi állunk nyerésre. A szégyenérzet egyre fokozódik.
Nagyon berágunk magunkra, veszünk egy mély levegőt, elmosogatunk, kitakarítunk, bevásárolunk, majd megfőzzük a gyerekek kedvenc ételét, és bánatosan behabzsoljuk.
7. nap, újra gyerekkel
Megint egy évig vágyakozunk erre a csodálatos 6 napra.
Húsvét után több minden maradhat a kamrában, hűtőben: készítsünk belőlük egy eklektikus, laktató reggelit. A sós kalácspudingba belekerülnek az ünnep kedvenc ízei, így méltó ...
Persze a húsvéti sonka maradék főzőlevéből isteni bableves, babfőzelék is készülhet, de ha egy fokkal egyszerűbb ételt főznénk belőle, válasszuk az alábbi receptet. Szerény ...
A veszélyes, nem élelmiszeripari termékek uniós gyorsriasztási rendszerében kozmetikai termékekre és játékokra érkezett a legtöbb bejelentés tavaly, a magyar riasztásokban is a kozmetikumok vezetik a listát.
Jó ötlet rendszeresen fogyasztani olyan ételeket, mint a csípős paprikás gulyás, a pikáns arrabbiata vagy éppen olyan nassolnivalókat, mint a jalapeno poppers? Nézzük!
Mindenki ujjongással fogadta, hogy visszatér a retro Traubisoda, azonban pár nap alatt eltűnt a boltok polcairól. Most kiderült, mi áll a dolog hátterében.
Tündérinek tűnik, hasonlít a kamillára és a százszorszépre, pici virágaival vonzza a méheket, darazsakat, de ha csoportosan nő, rendkívül invazív és kártékony lehet kertünkben.
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :)
A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...