Ennél jobb trükköt nem találsz a tojás szétválasztására

Néhány konyhai feladathoz teljesen felesleges drága kütyüket vásárolni, hiszen elég csupán a puszta kezünk ahhoz, hogy kitűnő munkát végezzünk. Ha a tojás szétválasztásáról van szó, egészen olcsó praktikákat érdemes alkalmazni.

Anyáinktól/Nagyanyáinktól egy egyszerűnek tűnő, ugyanakkor picit rizikós tojásszétválasztási technikát lestünk el: a tojást kettétörjük, a sárgáját pedig egyik oldalról a másikra való átöntögetéssel próbáljuk szétválasztani a fehérjétől. Hiába a praktikus megoldás, ha a tojás nem úgy törik ketté, vagy ahogy óvatlanul öntögetjük egyik „kehelyből” a másikba, a fehérjébe belekerül egy kis sárgája is.

Nagyon egyszerűen kettéválaszthatjuk a tojásokat!

Legtöbbünk egész életében „rosszul" választotta szét a tojást, sokan ugyanis szobahőmérsékleten törjük fel, pedig ha a hűtőből vesszük ki az alapanyagot, úgy megy a törés, mint a karikacsapás!

Hidegben a tojásfehérje és a sárgája jobban megtartja az alakját. A hideg tojást törd fel, tartalmát helyezd a tiszta markodba, és engedd, hogy a fehérje egy, a kezed alatt lévő tálba csurogjon.

Ha olyan süteményt készítesz (például piskótát), amelynél muszáj, hogy a tojás szobahőmérsékletű legyen, hagyd a pulton egy 15 percig a már szétválasztott fehérjét és sárgáját, nyugalom, ennyi idő alatt nem fog megromlani.

Ha nem szeretnéd összekoszolni a kezed, még mindig van egy könnyű és praktikus megoldás, mellyel több, az interneten terjedő videóban találkozhattál már. Csak törd fel a tojást, öntsd egy tálba, majd egy tiszta és üres vizes flakonnal szippantsd fel a sárgáját.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...