Elkészítettük a sípályák kedvencét, elvarázsoltunk titeket a selymes paprikakrémlevesünkkel

Egyszemélyes máglyarakás csábított el minket, kiderítettük egy séftől, hogyan készül a tökéletes kacsamell, és a legkrémesebb tojássaláta receptjére is rábukkantunk a múlt héten.

 1. A fűszeres paprikakrémleves, ami tejszín nélkül is selymes
  1.

  A fűszeres paprikakrémleves, ami tejszín nélkül is selymes

  A legtöbb krémleves általában valamilyen tejtermékből nyeri utánozhatatlanul simogató, gazdag állagát. Ez a recept azonban valami teljesen más alapanyagot kér tőlünk, ami nemcsak őrjítő állagot, de kellemes, pikáns ízt is ad az ételnek. Természetesen megannyi fűszer közreműködésével.

 2. 3 alapanyag, ami miatt a legmenőbb séfek várják a tavaszt
  2.

  3 alapanyag, ami miatt a legmenőbb séfek várják a tavaszt

  Bár még felbukkannak néha mínuszok, de lassan már tényleg megérkezik a tavasz, ezzel együtt feléled a piacok kínálata is. Friss, zsenge, ropogós, színes alapanyagok jönnek, most profik mesélik el, mit vártak a legjobban.

 3. Így lesz tökély a gőzgombóc, Közép-Európa pufi kedvence
  3.

  Így lesz tökély a gőzgombóc, Közép-Európa pufi kedvence

  Németek, osztrákok, csehek és szlovákok mind magukénak vallják a gőzgombócot. Talán mindegy is, ki készítette először, a lényeg, hogy aki kóstolja, szinte kivétel nélkül beleszeret. Így készül a gőzgombóc!

 4. Így készíti egy profi séf a tökéletes kacsamellet – Próbáltad már?
  4.

  Így készíti egy profi séf a tökéletes kacsamellet – Próbáltad már?

  Kacsamellet sütni nem egy nagy ördöngösség, hiszen a magasabb zsírtartalma miatt jóval könnyebb szaftosra készíteni, mint a szárazabb húsú csirkemellet. Ha még nem próbáltad, most egy profi séf segít abban, hogy otthon is tökéletesen sikerüljön.

 5. Az egzotikus zöldség, amit mindenki imád, ha megkóstol
  5.

  Az egzotikus zöldség, amit mindenki imád, ha megkóstol

  A világ egy részén a leghétköznapibb zöldségek között tartják számon, olyan elterjedt, mint nálunk a burgonya, máshol pedig nemhogy nem fogyasztják, szinte egyáltalán nem is ismerik. Az okra egészséges, finom, könnyen feldolgozható, rendkívül sokrétűen használható zöldség, amivel érdemes megismerkednünk.

 6. Engedd el a receptből főzést ezzel az 5 egyszerű támponttal
  6.

  Engedd el a receptből főzést ezzel az 5 egyszerű támponttal

  Őszintén megvallom, nem vagyok az a receptkövető valaki, és gondolom ezzel sokan mások is így vannak. Míg vannak alapszabályok, amiket kötelező betartani, egész egyszerű elengedni a leírásokat. Nézzük, hogyan!

 7. A legkrémesebb tojássaláta, ami 15 perc alatt vesz le a lábadról
  7.

  A legkrémesebb tojássaláta, ami 15 perc alatt vesz le a lábadról

  Lehet tavasz, ősz, hideg, zord idő vagy napsütés, a tojássalátát az év minden napján imádjuk. Gyorsan elkészül, kevés alapanyag kell hozzá, mégis isteni.

 8. Készíts egyszemélyes máglyarakást 30 perc alatt
  8.

  Készíts egyszemélyes máglyarakást 30 perc alatt

  A máglyarakás nem egy egyszemélyes édesség. Mármint persze meg tudnék belőle enni egy egész tepsivel, de nem biztos, hogy túl jól lennék utána. Ezért inkább megalkottam az egyfős adagot belőle.

 9. Sütőben sült hagymákból készítettünk csudaselymes krémlevest
  9.

  Sütőben sült hagymákból készítettünk csudaselymes krémlevest

  A porból kikevert, instant hagymakrémleves régi ismerős sokunk számára, azonban házilag viszonylag ritkán állunk neki hagymából – vagy még inkább: hagymákból – krémlevest készíteni. De kötényeket felkötni, mert ez bizony változni fog!

 10. Szív- és lélekmelengető quinoasaláta minden földi jóval
  10.

  Szív- és lélekmelengető quinoasaláta minden földi jóval

  Ez egy hűvöskés időjáráshoz illő, különleges és kiadós saláta, ami gazdag ízeivel és intenzív, zöldes színeivel teljesen levesz minket a lábunkról. A fő és leglaktatóbb hozzávalója a quinoa, ami egy alacsony szénhidráttartalmú, és meglepően magas fehérjetartalmú magféle. Kerül még bele minden földi jó: magvak, hüvelyesek, fodros kel, az egészet pedig egy pikáns tahinis öntettel koronázzuk meg.

Címlapról ajánljuk