Ezt a trükköt ki kell próbálnod az étolajas üveggel

Teljesen megváltozik az életed, miután kipróbáltad ezt a trükköt. Annyit elárulunk, mostantól elfelejtheted az idegesítő bugyogást, ami miatt kiönthetted az olajat.

Ha valaha bosszankodtál már azon, hogy nem sikerül kiönteni a megfelelő mennyiségű olajat a serpenyőbe, vagy hogy összevissza bugyog az olaj az üvegből, akkor ezt a trükköt neked találták ki. Nemrégiben egy feltehetően magyar származású felhasználó, bizonyos Samuel Falusi tett közzé a Twitteren egy zseniális videót, amiben bemutatja azt a cselt, amivel tökéletesen ki lehet önteni az étolajat az üvegből.  

Ezt a trükköt ki kell próbálnod az étolajas üveggel

Mivel a flakon úgy van kialakítva, hogy beáramlik a levegő, amikor elkezdjük önteni az olajat, a levegő pedig buborékká alakul a folyadékban, ezért könnyű többet kiönteni, mint szeretnénk, illetve előfordulhat, hogy meglódul az olaj, elúsztatva ezzel az edényt vagy az ételt. 

Mindezért eddig a gyártókat lehetett csak szidni, azonban most kiderült, hogy minden flakonban ott van a megoldást jelentő eszköz:

....a pici, húzógyűrűs műanyag zár, amit a legtöbben letépnek és kidobnak.

Falusi videójából kiderül, hogy az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha kihajítjuk ezt a kis gyűrűt, hiszen ha a letépett zárat megfordítjuk, és a nyílásba visszadugjuk, akkor megoldódik a problémánk. Így ugyanis nem tud beáramlani annyi levegő, bugyogás helyett pedig egyenletesen folyik majd az étolaj, amit így sokkal könnyebb lesz majd adagolnunk.

Te kipróbálod ezt a trükköt?


Még több konyhai praktika:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!