4 mérgező hazai gombafaj a gyilkos galócán túl: már egy falat veszélyt rejthet

Ősszel szép számmal megjelennek az erdei gombák, melyek között ehető és mérgező példányok is kibújnak a földből. A gyilkos galócáról köztudott, hogy halálosan mérgező, na de mi a helyzet a többi, kevésbé szóban forgó erdei lakóról? Lássuk, melyek azok, amik sose kerüljenek a kosaradba!

Az ősz a gombászások időszaka, ezért fontos tisztában lenni azzal, mely gombafajok ártalmatlanok egészségünkre nézve, és melyek azok, amiket soha nem szabad elfogyasztani, akár a piacról szerezzük be, akár mi magunk vesszük nyakunkba az erdőt. Mutatunk 4 gombafajt a gyilkos galócán túl, amikből már egy falat az egészségedbe kerülhet!

Kattints a galériára, és ismerd meg a mérgező gombafajokat!

Forrásunk volt.


Még több gombás tartalom, ha felcsigázott a terület:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...