5 befőzési hiba, ami az összes üveg lekvárod tönkreteheti

A lekvárfőzés főszezonját éljük, ilyenkor biztosan több konyhában is kilószám áll a gyümölcs, rotyog a dzsem, telnek az üvegek, gyarapszik a kamragyűjtemény. Hogy tényleg minden flottul menjen, ismerjünk meg néhány elkerülendő befőzési hibát.

A lekvárfőzés egy kiváló nyári elfoglaltság: megőrizhetjük segítségével a napfényes évszak legzamatosabb alapanyagait, ízeit, hangulatát, hogy később minden üveg dzsem felbontása visszarepítsen minket ebbe a gondtalan időbe. Azonban ez a gondtalanság nem önmagától adott: odafigyelést, precizitást és tisztaságot igényel a lekvárfőzés, ugyanis csak ilyen körülmények közt lesz gyümölcsöző a munkánk. Vegyük sorra hát a hibákat, amelyektől tartózkodnunk kell.

Nézd meg galériánkban a lekvárfőzés elkerülendő hibáit!

Lekvárreceptek a szezonra:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több cikk a befőzésről, ha okosodnál:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...