Frissensült-kalauz: Holstein-szelet

Laktató és finom – ilyen ételekre vágyunk a borongós őszi napokon. Ha szereted a frissensülteket, most megismerkedhetsz a legnépszerűbbekkel!

Észak-német ételremek

A Holstein-szelet Észak-Németországból származik, az egyik legkedveltebb német nemzeti étel. Ezzel a laktató és istenien finom frissensülttel ráadásul egyszerre „letudhatod” az előételt és a főételt is, így időhiányban és farkaséhségben szenvedőknek is kiváló fogás.

Sertéskaraj Holstein-módra

Régen ettem már ilyen húst, és jó ideje fentem rá a fogamat,- nem mintha időigényes lenne az elkészítése, csak a családom nem sok sertést fogyaszt. A hosszú várakozásnak az lett a ...

Így készítsd!

A vékonyra kiklopfolt borjúhúst (vagy sertésszeletet) gondosan hempergesd meg lisztben, majd süsd ki olvasztott, forró vajban. Eközben egy másik serpenyőben készíts tükörtojást, és ezt helyezd az elkészült frissensültre. Az eredeti recept szerint előételként is kiváló szardíniás, vajas pirítós a köret, de szardínia helyett kínálhatod kaviárral vagy füstölt lazaccal is.

Frissensült-kalauz: cordon bleu >>

Ne felejtsd el a köretet sem! >>

Frissensült-kalauz: rántott szelet >>

Az éhes tanácsos kedvence

A legenda szerint Friedrich von Holstein tanácsos asztalára került először ilyen frissensült a berlini Borchardt étteremben. Egy nap ugyanis a politikus éhesen és sietősen tért be kedvenc vendéglőjébe, előételt és egy jó, szaftos sült húst rendelt. A szakács pedig szó szerint teljesítette a neves vendég kérését. Így született meg a Holstein-szelet.

Egy másik, valószínűbb történet szerint az étel Schleswig-Holsteinból származik, és a tartomány nevének „felét” viseli. Bármelyik gasztrolegenda is a valós a Holstein-szeletről, a népszerű frissensült a 19. század végétől ezen a címen szerepelt a német szakácskönyvekben.

Mindened a leves? >>

Zöldségek: ízlések és pofonok >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Pulykamell húsos töltelékkel

A töltött húst tálalhatjuk melegen ízlés szerint körettel... pl. krumplipürével és párolt káposztával, vagy éppen hidegen egy finom salátával. A pulykamell sütés közben nem szárad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...