A franciák egy meglepő étellel küzdenek a másnaposság ellen

A másnaposságban semmi jó nincs, így mindenki csak túl szeretne esni rajta. A szervezet gyógyulási folyamata alatt szerencsére nagy mértékben enyhíteni tudod a szörnyű tüneteket egy francia étellel!

Egy hatékony másnaposság elleni gyógymódot keresel? Az internet telis-tele van különféle módszerekkel, ám a legtöbb ilyen gyógyír sajnos egyáltalán nem működik. Mi már gyűjtöttünk hatékony másnaposság elleni házi praktikákat, most viszont egy olyan meglepő francia trükköt hoztunk el neked, ami biztosan elnyeri majd az ízlelőbimbóid tetszését!

A franciák egy meglepő étellel küzdenek a másnaposság ellen

Kezdjük az elején. A másnaposságért sok esetben a pezsgőt okolják, hiszen az ártalmatlannak tűnő buborékos ital különösen elviselhetetlen tüneteket tud okozni. Ettől független a pezsgő pont olyan másnapot okoz, mint bármely más ital. Igaz, ami igaz, sokkal könnyebben és gyorsabban rúgunk be tőle, ezért tűnik a másnap is elviselhetetlenebbnek.

A másnaposság igazi okát a szénsavas alkoholos italokban található szén-dioxidban kell keresni, ami segít felszívni az alkoholt, így a pezsgő fogyasztása is gyorsabb felszívódást és magasabb véralkoholszintet eredményez. A pezsgő alkoholtartalma ráadásul viszonylag magas, 11% körül van, ezzel szemben egy sör vagy cider csupán 4-5% alkoholt tartalmaz.

Az első pezsgő a francia champagne-i borvidékhez kötődik, így nem meglepő, hogy az ital szülőföldjén élők már „feltalálták" a macskajaj ellenszerét.

A titok nyitja a hagymalevesben rejlik

Egyes pezsgő áztatta francia esküvőkön szokássá vált, hogy a násznép felébreszti a házaspárt a nászéjszakán, hogy egy forró, krémes hagymalevessel kínálják őket. A lagzin résztvevők ezzel a meglepő gesztussal próbálják enyhíteni a friss házasok másnaposságát. És a gyógymód működik...

A francia hagymaleves összetevőit elnézve nem olyan meglepő, hogy nem hivatalos másnaposság elleni gyógymóddá avanzsálódott. A levesben lévő hagyma például olyan aminosavat tartalmaz, ami segít a májnak a méreganyagok eltávolításában, míg a só segít visszaállítani az elektrolit-egyensúlyt a szervezetben. Ami pedig a finom Gruyère sajtot illeti, a tejből készült finomságban lévő fehérjék, enzimek és kalcium mind segítenek a tünetek enyhítésében. Bár lehet, hogy a francia hagymaleves nem egy csodaszer, de mi biztosan adnánk neki egy esélyt...

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kreatív ötlet itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ha ezt az 5 dolgot minden reggel megteszed, beindul a...

Bár még csak közelítünk a tavaszhoz, többen is elkezdhettek már dolgozni a nyári álomalak elérésén – ha gyakorlatban nem is, fejben már mindenképpen. A sikerhez persze számtalan faktor hozzájárul, de az biztos, hogy ha a napot megfelelően indítjuk, máris sokat tehetünk azért, hogy leszaladjanak a télen felszedett plusz kilók.