A másnaposság olcsó ellenszere már ott is van a konyhádban

Aki legény éjjel, az legyen nappal is: persze könnyű ezt mondani, de amikor beüt a másnaposság, sokszor nem vagyunk elég legények még egy pohár vízhez sem. Az ellenszer pedig nemcsak olcsó, de finom is.

A másnapossággal szemben mindenki másra esküszik: a zsíros ételekre, a citromos vízre, a jeges fürdőre és még sorolhatnánk. És míg személyenként változó lehet a macskajaj intenzitása és időtartama, vannak olyan „csodaszerek”, amelyek tényleg hatásosak az alkoholgőzös esték másnaposságával szemben. Egy szakértő például az egyik alapélelmiszerünkre mutat megoldásként.

A másnaposság olcsó ellenszere már ott is van a konyhádban

Callum Dooley, a borhűtőket forgalmazó Elite Wine Refrigeration igazgatója szerint a tojás az egyik legjobb ellenszer a másnapossággal szemben. Vagyis pontosabban a megfelelő étkezés: ugyanis bizonyos ételek fogyasztásával ivás előtt és után megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.

Az egészséges táplálkozás ivás előtt kellő energiát ad, és egyensúlyban tartja a gyomorsavakat is.

Alkoholizálás után pedig azért fontos, hogy ne emeljük tovább a vércukorszintünket, amit az alkohol amúgy is az egekbe repített. Másnaposan a szervezetünk próbálja feldolgozni az előző este bevitt toxinokat, ehhez pedig „üzemanyagra” van szüksége.

Mindezeket összevetve tényleg a tojás tűnik az egyik legjobb választásnak: tele van fehérjével, ami energiát ad, ráadásul nem cukros étel, így nem lesz extrém hatással a vércukorszintünkre. Ráadásul a tojás aminosavai segítenek lebontani az acetaldehidet, ami például a borban is jelen van, és a másnaposság egyik okozója.

Ha eszünk egy kiadós rántottát, akkor a gyomor regenerálódását is elősegítjük a bevitt tápanyagokkal, ásványi anyagokkal.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek