Főzz úgy, mint Paul McCartney!

Kíváncsi vagy a McCartney család egészséges, vegetáriánus receptjeire? Kukkants be velünk a "gombafejű" Sir Paul McCartney és lányai konyhájába!

Paul McCartney: Húshagyó hétfő

A Beatles énekes-gitárosa jegyzi, de a valójában családi projekt a Húshagyó hétfő című vegetáriánus szakácskönyv, hiszen a McCartney-lányok, Stella és Mary is tevékenyen kivették a részüket a főzésben és az írásban. Sir Paul McCartney és családja évtizedek óta nem eszik húst, és aktívan részt vesznek az állatok jogaiért folyó kampányokban.

A Húshagyó hétfő kezdeményezésről itt tudhatsz meg többet! >>

A sztárcsalád senkit nem akar erőszakosan meggyőzni, hogy álljon át a húsmentes táplálkozásra, de fontosnak tartják, hogy legalább hetente egyszer legyünk vegák! A 2012 márciusában megjelent Húshagyó hétfőben az egyszerű húsmentes receptek mellett más hírességek, mint Pink, Kevin Spacey és Vivienne Westwood kedvenc ételei is szerepelnek.

Játssz, és nyerj személyre szóló szakácskönyvet! >>

Sophia Loren szakácskönyvébe itt lapozhatsz bele! >>

Húsba vágó kérdések - tippek vegáknak >>

Burrito

MEO-som kedvence, amíg van burrito, addig eszi napokon keresztül -még nem sikerült túl sokat készítenem belőle-, az ő nővérétől tanultam ezt a receptet, kicsit módositottam rajta, az ...

Morning burrito

Öcsém 2 hónapot kint töltött Amerikában, és mikor hazajött, megállás nélkül a burritóról beszélt. Burrito így... burrito úgy... egészen addig nyaggatott, míg végül beadtam a ...

Burrito a la Paul McCartney

Hozzávalók 2 személyre

  1. Áztassuk be a száraz babot hideg vízbe, a bab álljon legalább 1-2 órán át, de a legjobb, ha egész éjszaka áztatjuk. Majd mossuk át, és egy nagyobb lábasba tegyük fel főni egy csipet sóval, és alacsony fokozaton főzzük puhára. Ha a bab megfőtt, szűrjük le, de a főzővizet ne öntsük ki! A babot egy kevés főzővízzel pépesítsük össze, majd ízesítsük salsa szósszal, addig turmixoljuk, amíg kenhető, püréállagú nem lesz.
  2. Egy tálban keverjük össze a szóját, 125 ml-nyivel a bab főzőlevéből, csilivel, római köménnyel, metélt snidlinggel, sóval, oreganóval, és hagyjuk állni. A meghámozott, felkockázott vöröshagymát 1-2 evőkanál vízzel egy nagyobb serpenyőben főzzük puhára, majd adjuk hozzá a fűszeres szójamasszát, és forraljuk néhány percig.
  3. Tálaljuk a szójamasszát, a babpürét, a főtt rizst és a vegyes, zöld salátát egy-egy kis tálkába, hogy mindenki magának készíthesse el ízlés szerint a burritóját!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...