hozzászólások (1)

leírás

Más néven szurokfű a majoránnának közeli rokona, vadmajoránnának is nevezik. Az oregánó Dél-Európában őshonos, a mediterrán konyha fontos fűszernövénye. Aromája hasonlít a kakukkfűére, s kissé kesernyés az íze. Jól illik a paradicsomhoz, padlizsánhoz, de ízesíthetjük vele a húsokat, salátákat és leveseket is.

mikor vegyem

Frissen tavasztól őszig. Szárított formában bármikor.

hogyan tároljam

A friss ágak, levelek nedves, konyhai papírtörlőben hűtőbe téve egy-két napig elállnak, a szárított oregánót légmentesen lezárva, fénytől védve tároljuk.

Oregánó alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        magdolnanna
        magdolnanna h, 2014-11-24 15:56

        Miért hívja minden bunkó, beleértve a fűszergyártókat is ( Kotányi, Horváth Rozi stb.) "oregánónak", pláne így, á-val és hosszú ó-val a SZUROKFÜVET?