7+1 tipp a húsvéti plusz kilók ellen

Minden fogyókúrázó gondolt már remegve a közelgő ünnepre, legyen az Karácsony, egy családi szülinapsorozat vagy akár a Húsvét.

Ünnep van, nincs mese, enni kell. A nagy erőfeszítések árán leadott kilók huss, repülnek vissza, mintha sose hagytak volna el minket.

Olvastad már?

5+1 tipp a puffadás tüneteinek enyhítésére

Hogyan úszhatjuk meg a pluszkilókat egy kétnapos ünnep alatt?

Érdemes megnyugodni, egy jól felépített fogyókúrába beilleszthetők az ünnepek. A fogyókúra során is érezhetjük jól magunkat, részei lehetünk a családnak anélkül, hogy folyton visszautasítanánk a kínált ételt vagy mindenkit a fogyókúránkkal járó lemondásokkal traktálnánk.

Húsvéti csibék tojásban 2.

Húsvét elötti hetekben találtam rá a neten, és ki is nyomtattam rögtön, hogy majd Húsvétkor ezzel várom a locsolókat :). Nagy sikert aratott, nagyon finom és mutatós kis hideg ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Körözöttel töltött tojás

A töltött tojás nem csak finom, hanem nagyon jól is mutat egy hidegtálon. A húsvéti asztalt is fel lehet vele dobni, különösen ha egy pici plusz munkával helyes csirkéket készítünk ...

Tippek

  1. Együnk mértékkel. Azaz együnk az ünnepi ételekből, akár magunk készítjük, akár vendégségben étkezünk, de ne együnk sokat, álljunk meg a hétköznapi mennyiségeknél.

  2. A húsvéti sonkából lehetőleg olyat válasszunk, ahol a zsíros részek jól láthatók és a húsos részről könnyen eltávolíthatók (pl. parasztsonka). Fogyasszuk a húsos részt, a zsírosat hagyjuk a tányéron.

  3. Tojásból 1-1-t fogyasszunk, ne együnk reggelire, tízóraira és vacsorára is még 2-3 db-t, bármilyen szép pirosra is van festve. Tojáskrémet készíthetünk tejföl helyett joghurttal is.

  4. Ha van rá lehetőség, készítsük el magunk a kalácsot, használjunk kevés cukrot. Szeljük vékonyan.

  5. Fogyasszunk sok friss zöldséget, nálunk a húsvéti tál szerves részei a friss retek és a tavaszi újhagyma.

  6. Az ünnepi főétkezésekhez válasszunk zsírszegény húsfajtákat (csirke-, pulykamellet, sertéscombot stb.), köretként friss salátákat vagy főtt, párolt zöldségeket fogyasszunk.

  7. Legyünk mértékletesek alkoholügyben, egyrészt magas energiatartalma miatt, másrészt, ha túl sokat iszunk, hajlamosak vagyunk elcsábulni még 1-2 extra falatra.

  8. Ne együk meg a gyerekek csokinyusziját, biztos kerül 1-1- tál sütemény az ünnepi asztalra, együnk azokból 1 szeletet a családdal.

Céklás torma húsvétra

Nekem ez az igazi. Gyermekkoromban mindig ezt ettük ilyenkor a sonkához. Egy picit inkább édeskés, remekül kiegészíti a sonka sós ízét. Nem csak húsvétkor fogyasztható, mi sokszor ...

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...