7+1 tipp a húsvéti plusz kilók ellen

Minden fogyókúrázó gondolt már remegve a közelgő ünnepre, legyen az Karácsony, egy családi szülinapsorozat vagy akár a Húsvét.

Ünnep van, nincs mese, enni kell. A nagy erőfeszítések árán leadott kilók huss, repülnek vissza, mintha sose hagytak volna el minket.

Olvastad már?

5+1 tipp a puffadás tüneteinek enyhítésére

Hogyan úszhatjuk meg a pluszkilókat egy kétnapos ünnep alatt?

Érdemes megnyugodni, egy jól felépített fogyókúrába beilleszthetők az ünnepek. A fogyókúra során is érezhetjük jól magunkat, részei lehetünk a családnak anélkül, hogy folyton visszautasítanánk a kínált ételt vagy mindenkit a fogyókúránkkal járó lemondásokkal traktálnánk.

Tippek

  1. Együnk mértékkel. Azaz együnk az ünnepi ételekből, akár magunk készítjük, akár vendégségben étkezünk, de ne együnk sokat, álljunk meg a hétköznapi mennyiségeknél.

  2. A húsvéti sonkából lehetőleg olyat válasszunk, ahol a zsíros részek jól láthatók és a húsos részről könnyen eltávolíthatók (pl. parasztsonka). Fogyasszuk a húsos részt, a zsírosat hagyjuk a tányéron.

  3. Tojásból 1-1-t fogyasszunk, ne együnk reggelire, tízóraira és vacsorára is még 2-3 db-t, bármilyen szép pirosra is van festve. Tojáskrémet készíthetünk tejföl helyett joghurttal is.

  4. Ha van rá lehetőség, készítsük el magunk a kalácsot, használjunk kevés cukrot. Szeljük vékonyan.

  5. Fogyasszunk sok friss zöldséget, nálunk a húsvéti tál szerves részei a friss retek és a tavaszi újhagyma.

  6. Az ünnepi főétkezésekhez válasszunk zsírszegény húsfajtákat (csirke-, pulykamellet, sertéscombot stb.), köretként friss salátákat vagy főtt, párolt zöldségeket fogyasszunk.

  7. Legyünk mértékletesek alkoholügyben, egyrészt magas energiatartalma miatt, másrészt, ha túl sokat iszunk, hajlamosak vagyunk elcsábulni még 1-2 extra falatra.

  8. Ne együk meg a gyerekek csokinyusziját, biztos kerül 1-1- tál sütemény az ünnepi asztalra, együnk azokból 1 szeletet a családdal.

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek