Sertéscomb

Sertéscomb

Leírás

Sertéscomb alatt az állat hátsó combját értjük. A combok alkotják a sertés legnagyobb összefüggő húsos részét. Átlagos zsírtartalma kb. 22%. Kereskedelmi forgalomba már szétbontva, kicsontozva kerül. A comb részei: felsál, dió, frikandó és rózsa. A comb legnemesebb része a dió, melynek minősége, húsrost szerkezete és kezelhetősége hasonlít a karajéra. Legsokoldalúbban a combot használhatjuk fel. Részeitől függően főzésre, sütésre vagy párolásra, ill. lassú abálásra, konfitálásra alkalmas. Megpárolhatjuk natúrszeletnek, gombás, lecsós húsnak vagy kiránthatjuk. Felaprítva gulyást, pörköltet, darálthúst készíthetünk belőle. A teljes combból, csonttal, szalonnával és bőrrel együtt készítik pl. a híres pármai sonkát.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

100g Sertéscomb

fehérjetartalom

20.27 g

zsírtartalom

63010.127 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

68.64 g

Hány kalória

gramm

sertéscomb?

Top ásványi anyagok

Foszfor

216 mg

Nátrium

73 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.506 g

Kolin

69.6 mg

Niacin - B3 vitamin

5.623 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.63 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.27 g

Zsír

telített zsírsav

3.526 g

egyszeresen telített zsírsav

4.445 g

többszörösen telített zsírsav

2.156 g

koleszterin

63 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

0.62 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

216 mg

Nátrium

73 mg

Cink

1.7 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.009 mg

Szelén

19.7 µg

szénhidrát

víz

68.64 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.498 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.309 mg

Niacin - B3 vitamin

5.623 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.63 mg

Kolin

69.6 mg

Retinol

5 µg

E vitamin

0.2 mg

D vitamin

18 µg

B12 vitamin

0.4 µg

A vitamin

5 µg

B6 vitamin

0.506 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek