Pohárba kanalaztuk a Fanta-szeletet, olajban sütési trükköt hoztunk, 30 perces epres lepénnyel nyűgöztünk le titeket

Nem hagytunk titeket izgalmas cikkek nélkül a héten sem: pohárba került a Fanta-szelet, a bodza felhasználási módjaival kápráztattunk el titeket, és szupergyors epres lepénnyel is támadtunk. Kocsis Paulinával a TikTokon sütöttünk, Nemesvölgyi Attilával pedig interjút készítettünk.

  1. Ilyen, amikor a retró sütemény beleköltözik egy pohárba
    1.

    Ilyen, amikor a retró sütemény beleköltözik egy pohárba

    Vannak, akiket a hideg ráz ezektől a sárga, zselés, édes üdítőitalok újjászületését megcélzó kreálmányoktól, vannak pedig, akik élnek-halnak értük. Mi most még eggyel magasabb szintre emeltük a tétet, és a Fanta-szeletet poharakba öntöttük!

  2. Kisült a legropogósabb kukoricalepény, ami ráadásul vegán is
    2.

    Kisült a legropogósabb kukoricalepény, ami ráadásul vegán is

    Ez a kukoricalepény ellentmond annak a szabálynak, miszerint a zöldségfasírtot tojás nélkül lehetetlen elkészíteni. Mindezt ráadásul elképesztően ropogós külsővel és fűszeres belsővel teszi. Nézzük a receptet!

  3. A legducibb spárgák parmezánbundában sülnek, és extra majonézes tunkolást érdemelnek
    3.

    A legducibb spárgák parmezánbundában sülnek, és extra majonézes tunkolást érdemelnek

    A fehér spárgák azért csodásak, mert van bennük valami tavaszias elegancia jóval népszerűbb és többet használt zöld testvéreikhez képest. Ezúttal ropogós, aranybarna bundát kaptak...parmezánból! Ja, és a krémesen friss mártogatósról is ejtsünk pár szót...

  4. „Ha emberhiány van, akkor én állok be, ha a törzsvendéggel kell beszélgetni, ott vagyok” – a Babka tulajdonosával, Nemesvölgyi Attilával beszélgettünk
    4.

    „Ha emberhiány van, akkor én állok be, ha a törzsvendéggel kell beszélgetni, ott vagyok” – a Babka tulajdonosával, Nemesvölgyi Attilával beszélgettünk

    A Sarki Fűszeressel robbant be a budapesti vendéglátásba, az elmúlt hat évben azonban a Babka révén ismeri és szereti a fővárosi közönség. Nemesvölgyi Attila a szó legszebb értelmében igazi vendéglátós, aki mondhatni szimbiózisban él a helyeivel, többes számban, hiszen a járvány ellenére háromra nőtt a Babkák száma Budapesten. 

  5. 9 mód, hogy virágba borítsd a főztödet...bodzával!
    5.

    9 mód, hogy virágba borítsd a főztödet...bodzával!

    Tavasszal virágba borul a természet, miért ne borulhatna virágba a főztöd is? Mutatunk 9 módot, hogy miként használhatod a bodzavirágot a szörpiváson túl!

  6. 12 hangulatos reggeliző, ahol kedved szerint bekurblizhatod a napot
    6.

    12 hangulatos reggeliző, ahol kedved szerint bekurblizhatod a napot

    Legyen a reggeli egy fontos alkalom, vigyük a legjobb barátunkat szülinapi napkezdésre, édesanyánkat pihentető reggelire, kedvesünket romantikus brunchra, buli után együtt szédüljünk be egy megbízható helyre, hogy elemeinkből rakjanak össze minket a kalóriadús finomságok. 12 szuper helyről mesélünk.

  7. A szemet gyönyörködtető krémes epres lepény, ami 30 perc alatt a tied lehet
    7.

    A szemet gyönyörködtető krémes epres lepény, ami 30 perc alatt a tied lehet

    Ha van az eperszezonban olyan desszert, ami nem csak mutatós, krémes, finom és még egyszerű is, a következő édes lepény garantáltan kedvenced lesz a következő hónapokban, hiszen nem csak eperrel, de számos másfajta gyümölccsel is elkészíthető

  8. Mert az újkrumpli nem csak a petrezselyembe szerelmes
    8.

    Mert az újkrumpli nem csak a petrezselyembe szerelmes

    Bár egyelőre igencsak borsos áron, de megjelentek az első újkrumplik is a piacokon – közeledik hát a friss és könnyed krumplis fogások szezonja. Az újkrumpli egyik legjobb kiegészítője a petrezselyem, ám cikkünkben további nagyszerű párosítási lehetőségeket mutatunk hozzá.

  9. Kocsis Paulina mennyei nutellás muffinjától te is dalra fakadsz – Csekkold új TikTok-videónkat!
    9.

    Kocsis Paulina mennyei nutellás muffinjától te is dalra fakadsz – Csekkold új TikTok-videónkat!

    A Nosalty konyhájának vendége Kocsis Paulina volt, akinek muffinjától nemcsak hogy elolvadunk, de még dalra is fakadunk. Nézd meg új TikTok-videónkat, és készítsd el otthon te is ezt a finomságot.

  10. Ezért tegyél egy darab répát a fazékba, amikor bő olajban sütsz
    10.

    Ezért tegyél egy darab répát a fazékba, amikor bő olajban sütsz

    Az olajban sütés egy kellemetlen, mégis sokszor szükséges konyhai folyamat, amivel meggyűlik a baja az embernek. Szerencsére vannak apró trükkök és tippek, amelyekkel könnyebbé lehet tenni, például a lenti ötlettel is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek