Ilyen, amikor a retró sütemény beleköltözik egy pohárba

Vannak, akiket a hideg ráz ezektől a sárga, zselés, édes üdítőitalok újjászületését megcélzó kreálmányoktól, vannak pedig, akik élnek-halnak értük. Mi most még eggyel magasabb szintre emeltük a tétet, és a Fanta-szeletet poharakba öntöttük!

Megalkottuk a közkedvelt retro sütemény és a mutatós pohárdesszertek szerelemgyerekét! Ha odavagy a Fanta-szeletért, de szeretnéd csinosabb külsőbe csomagolni a vendégeknek, akkor eljött a te időd. Nincs más dolgod, mint előkészíteni az üdítőt és annyi poharat találni a szekrényben, amennyi lépést tart majd a falatozók lelkesedésével.

Hozzávalók a piskótához:

100 g finomliszt, 80 g cukor, 1 csomag sütőpor, 5 db tojás, 1 teáskanál só, 2 ek cukrozatlan kakaópor

A piskóta elkészítése:

Öntsük a hozzávalókat egy nagyobb tálba, és keverjük őket homogén masszává.

Egy közepes méretű, hőálló tálat béleljünk ki sütőpapírral, egyengessük el benne a piskótatésztát, majd tegyük 180°-os előmelegített sütőbe 25 percre.

Amint elkészült, a sütőből kivéve hagyjuk egy picit hűlni, majd villa segítségével tépkedjük morzsaszerűvé. Hagyhatunk meg nagyobb darabokat is, minél változatosabb, annál izgalmasabb.

Hozzávalók a túrós krémhez:

350 g tehéntúró, 100 g vaj, 100 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citromból nyert citromhéj

A krém elkészítése:

A középső réteg elkészítéséhez egy másik tálba öntsük bele a cukrot, adjuk hozzá a kisebb darabokra felkockázott vajat és keverjük krémesre botmixer segítségével. Ezután hozzáadhatjuk a túrót, a vaníliás cukrot és egy citrom reszelt héját. Keverjük össze ismét, majd rakjuk félre pihentetni.

Hozzávalók a zseléhez:

500 ml szénsavas narancsos üdítőital, 3 ek cukor, 3 ek étkezési keményítő, 3 ek citromlé + 1 szál menta a díszítéshez

A zselé elkészítése:

Figyeljünk arra, hogy a legfelső, zselés réteget akkor kezdjük el, amikor már a többi réteggel készen vagyunk, nehogy idő előtt megszilárduljon. Szükségünk lesz hozzá egy közepes méretű edényre. Töltsük bele az üdítőt, adjuk hozzá a cukrot, és kezdjük el összemelegíteni, miközben folyamatosan kevergetjük habverővel.

Amikor a szénsav már kifőtt a keverékből, hozzáadhatjuk a citromlevet és végül a keményítőt. Keverjük addig, amíg elkezd sűrűsödni, a színe pedig sötétebbre vált.

Összeállítás:

Amint elkészült mind a három hozzávaló, nekiláthatunk a rétegezésnek. A kiválasztott poharakat töltsük fel félig a kakaós morzsával, erre kanalazzuk rá a túrós masszát, végül pedig az üdítős zselét. Figyeljünk, hogy a túrós massza lehetőleg mindenhol elérje a pohár falát, hogy a zselé ne tudjon nagy mértékben lefolyni a piskótához, amit így túlságosan eláztatna.

Rakjuk be a hűtőbe egy órára, hogy az egész összeálljon, a felső réteg pedig megdermedjen.

Díszítsük a maradék piskóta morzsáival és mentalevéllel. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Nézd meg videón is, hogy készíti Fanni!

Recept, videó és fotók: Kristyán Fanni

A Fanta-szelet pohárkrém teljes receptjét  itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finom szépség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek