Ezért veszélyesek az alakformáló fehérneműk

Lehet, hogy úgy gondolod, megéri lecsalni azt a pár centit, pedig komoly veszélyei lehetnek, ha gyakran hordasz túl szoros ruhaneműket.

Emésztési problémák

Egészségügyi szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a túl szoros ruhadarabok komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Általában ezeknek a fehérneműknek a szegélye a gyomor, a köldök és a szegycsont között helyezkedik el, emiatt komoly nyomás nehezedik erre a tájékra. Ez könnyen gyomorégést és/vagy refluxot okozhat, mivel a gumírozás felfelé nyomja a gyomrot. Ráadásul a túlsúlyos nők még nagyobb veszélynek vannak kitéve, mivel a testüket borító zsír már így is összébb nyomja a gyomrukat.

A túl szoros alsóneműk a has alsó részeit is elszorítják, így a beleket is összenyomják. Emiatt puffadást, hasfájást, továbbá emésztési problémákat okozhatnak, mivel a beleknek nincs elég „helyük”, hogy ellássák a szükséges feladataikat.

Getty

Tunyulnak az izmok

Egy jó alakformáló fehérnemű, csakúgy, mint egy fűző, remek tartást adhat. Hosszútávon viszont ennek komoly következményei lehetnek, ugyanis ellustulhatnak a hát izmai, emiatt rosszabb lesz a tartásunk, és akár komoly hátfájdalmaink is lehetnek. Sőt - mint azt Robert Shanks, londoni gerincspecialista kifejti - a szoros ruhák előbb-utóbb mozgási nehézségeket is okozhatnak, mert megakadályozzák a csigolyák közötti, „olajozó” hatású folyadék szabad áramlását.

A véráramra sincs jó hatással

Ezek a fehérneműk megnehezítik a megfelelő véráramlást is. Az alsó végtagokban lelassulhat a keringés, emiatt visszerek, de akár trombózis is kialakulhat. Továbbá feldagadhatnak a bokák illetve a lábszár, ami igen fájdalmas is lehet.  

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 mennyei édesség 20 perc alatt!

Gyorsan szeretnél valami nagyon finomat? Ezekkel a receptekkel karácsonyra is készülhetsz, könnyű őket elkészíteni, és garantáltan elfogynak egy szempillantás alatt.