Különleges Whoppert tesztel a Burger King - te beleharapnál?

Új hamburgert tesztel a Burger King. Szeretnének új vásárlókat csábítani az éttermekbe.

Különleges hamburgert tesztel a Burger King - számol be a CNN. A hírportál szerint az Impossible Whopper névre keresztelt étel kizárólag növényi alapanyagokból készült, marhahúsos helyett pedig zöldséges pogácsa van benne. A Qubit azt írja, hogy a szendvicsbetét nem kizárólag növényekből készül, szerepet kap aPichia pastoris nevű élesztőgomba is, amivel kvázi műhúst lehet előállítani.

A hamburgert egyelőre 59 helyen tesztelik,St. Louisban és környékén. Ha minden jól megy, akkor hamarosan az egész Egyesült Államokban bevezetésre kerül a termék. Európai tesztekről egyelőre nincs szó.

A Burger King azt reméli, hogy az Impossible Whopperrel sikerül becsalni az éttermekbe olyan vásárlókat, akik szeretnének heti többször hamburgert enni, ellenben nem akarnak minden nap marhahúst fogyasztani. Emellett az is cél, hogy a vegetáriánusok és vegánok is ellátogassanak az egységeikbe.

A Burger King nem az első gyorsétteremlánc, ahol új vega és vegán ételek kerülnek fel az étlapra. A Meki már a tavalyi év elején előrukkolt a McVegannal, a KFC pedig a húsmentes "csirkefalatokat" tesztelte tavaly nyáron.

Ezeket olvastad már?

via CNN

Címlapról ajánljuk

További cikkek