Ezek a szerkesztőség titkos otthoni, influenza elleni ételei

Nálunk sorban dől ki mindenki, egyenként betegszünk meg a szerkesztőségben - ilyenkor jöhetnek a bevált (gyerekkori) anyai ízek és gyógyító fogások. Na de mik azok?

Az idei influenzaszezon annyira durván, intenzíven, gyorsan és könyörtelenül vonul(t) végig a szerkesztőségen (és azt hiszem, kijelenthetem, hogy családunkon, barátainkon is), hogy eléggé meg vagyunk lepve, az a helyzet. Rettenet köhögés, levertség, gyengeség, szar közérzet, láz, esetleges hasmenés, gyomorfájás, torokbajok, hangszálgyulladás, nulla hang. Többünknél több hétig tartott, a köhögés pedig azóta is húzódik, és ha kell, ha nem, fulladunk.

via GIPHY

Stefi

Ha fájt a torkom, anyum feketeretket erőltetett belém mézzel, de azt utáltam. Ezen kívül mindig megfőzte a kedvencem, a "fincsi husit", ami egy petrezselymes-tejfölös csirkepörkölt, kizárólag spagettivel. Mással nem jó. A másik a smack-leves, az legalább anya nélkül is kivitelezhető.

Gábriel

Anyukám mindig húslevest főzött, ha beteg voltam, illetve mézbe áztatott hagymát kaptam, hasmenős vírusnál pedig nálunk a kóla és a főtt krumpli hasított. Náthásan magamnak amúgy mindig indiait főzök rengeteg gyömbérrel, de a kínai édes-savanyú levest is kívánom ilyenkor.Receptajánló:

Gréti

Gyomorvírusnál szigorúan szétfőtt krumplit kaptam pici vajjal és sóval, reszelt almát háztartási keksszel, és a híres "gyönge" húslevest. De mivel kiskoromban egyáltalán nem voltam nagy leveses, ilyenkor kiszedtem a májat a levesből, és azt ettem.

via GIPHY

Juci

Gyomorfájós/hasmenéses vírusoknál rólam általában lement 5 kiló élből, ilyenkor almakompótot kaptam, főtt krumplit, üres pirítóst. Fokozatosan mehetett rá a zsiradék, margarin, vaj, felvágott, krumplihoz meg a párolt csirke, amit anyum a csirkehúslevesből horgászott ki nekem. A húsleves pedig a mai napig, mindig, bármilyen mennyiségben jöhet, Influenzásan csakis azt eszem.

Receptajánló:

Tamás

Köhögésre anyukám mindig égetett cukros tejet hozott nekem, és ez enyhítette a fulladást, mintha méz lenne. Nagymamám pedig ugyanígy köhögésre meleg tejben oldott fel egy kanál disznózsírt, ami szintén működött, bár vélhetően innen datálódik a disznóhús és zsír iránti szerelmem.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek