Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a világ első műanyagmentes repülőjárata az óceánok és a bolygónk védelmében

Az óceánok, tengerek élővilágának sorsa egyszerű, hétköznapi döntéseinknek múlik. Ezt egy légitársaság is felismerte, és példát mutatott.

Az utóbbi hónapokban különösen nagy figyelem irányul a felesleges műanyag használatra, és talán elkezdődött egy olyan folyamat, aminek hatására egyre több nagyvállalat felismeri a műanyaghasználat mérséklésének fontosságát.

Műanyagmentes járat

Különböző szupermarketek, szállodaláncok és légitársaságok is felismerték, hogy mekkora jelentősége van a műanyagfelhasználás csökkentésének, és ezért lépéseket is tettek. Az Alaska Airlines például csökkentette a műanyag szívószálak használatát, az Air New Zealand és a Delta is mérsékelte a műanyag felhasználást, azonban még egy olyan légitársaság sem volt, ami teljesen beszüntette volna a műanyagot.

Ez is érdekelhet!

8 apró dolog, amin még ma kéne változtatnod, hogy ne miattad pusztuljon ki a Föld

A portugál légitársaság, a Hi Fly januárban elsőként indított olyan járatot, amelynek során egyáltalán nem használtak műanyagot az ételek szervírozásához. A Lisszabonból Natale-ba tartó járaton a műanyag helyett a csészék, poharak, tányérok és evőeszközök természetes, lebomló anyagokból készültek. Az újrahasznosított anyagból előállított tányéroknak és a bambusz evőeszközöknek az utasok is örültek.

Mutass te is példát!

A Hi Fly műanyagmentes járata egyelőre még csak egy teszt volt, de a légitársaság célja hogy 2019-re teljesen kivezesse a műanyagot a fedélzetről.

Ma már nem lehet figyelmen kívül hagyni a műanyagszennyezés káros hatását az ökoszisztémákra, valamint az emberi szervezetre. Az utasok is megerősítettek abban minket, hogy jó irányba tartunk - mondta Paul Fly Mirpuri, a Hi Fly légitársaság szóvivője.

Úgy tűnik, valóban kezdünk felébredni az évtizedek óta tartó kómából, egyre többen vesszük le a szemellenzőt is, ami a környezetszennyezést illeti, de sokak szerint már így is késő. Ha azt a mértékű rombolást, amit az emberiség előidézett nem is tudjuk visszafordítani, soha nem késő tenni azért, hogy ne rontsuk tovább a helyzetet. Egyedül nem menthetjük meg az egész bolygót, de ha példát mutatunk a gyerekeinknek, a barátainknak, a családunknak, vagy akár egy idegennek az utcán, együtt sokat tehetünk a növény-és állatvilág megóvásáért.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!