Egy nagy múltú lajosmizsei étterem is a bezárás mellett döntött

A hárommilliós gázszámla adta meg a végső lökést az étterem számára, mely a tízszerese volt a korábbinak.

Nehéz döntést hozott a lajosmizsei Ezüstfenyő Étterem – a vezetőség 25 év után úgy döntött, hogy január 9-én bezárja kapuit, a döntés miatt többek között az elszálló energiaárak okolhatók.

Egy nagy múltú lajosmizsei étterem is a bezárás mellett döntött

A bérlemény bezárása több okra vezethető vissza: az éttermet külön egységként a tulajdonos nem kívánta eladni, bérleményként teljesen felújítani, korszerűsíteni pedig kockázatos lett volna

– közölte Facebook oldalán a vendéglátóhely.

A döntéshez a végső lökést a napokban kézhez vett hárommillió forintos januári gázszámla adta meg, mely az eddigi tízszerese, de a villanyszámla is a háromszorosára emelkedik. A minimálbér emelést további áremeléssel talán ellensúlyozni lehetett volna" – indokolták a bezárást.

A pizza-házhozszállítás azonban továbbra is elérhető lesz.

Forrásunk volt.


Még több friss hír itt vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek