7 étkezőasztal, amit szívesen körbeülnénk 2022-ben

Ha étkezőasztal-vadászaton vagy, és érdekelnek a trendek meg a lakberendezés, nézz körbe nálunk, mutatjuk, ebben az évben mi dívik a konyhákban!

Egy méretes, otthonos ebédlőasztal az otthonunk központja lehet: egész családok, sőt, alkalomadtán generációk ülhetik körbe, összehoz mindenkit, hiszen egy-egy közös étkezésnek jelentős összekovácsoló ereje van. Beszélgetünk, eszünk, jobban megismerjük egymást, együtt vagyunk, sőt, néhanapján itt is dolgozunk – hála a home office térhódításának. Válasszunk olyan étkezőasztalt, ami megfelel eme nemes céloknak!

Lássuk, milyen étkezőasztalok lesznek trendik 2022-ben!

1.) Bőr üléshuzatok

Újra az előkelő étkezőasztalok és székek korát éljük: legyen bőr az üléshuzat, hogy sikkesen fogadhassuk barátainkat, vendégeinket – a járványnak hála ugyanis újra a kisebb baráti összejövetelekre, vacsorákra helyeződött a hangsúly. Lehet, hogy a bőr drágább, de minőségi, és időtálló választás!

Bőrszékek az elegancia szolgálatában / Fotó: DallasDesignFurniture

2.) Színek, színek, színek

Végre visszatérnek a színek! Ha nem tudod, hol kezdd a sok fehér, fekete és bézs után, tudjuk ajánlani a kéket! A fehér/fekete falak és a fa/üveg asztal bátor kiegészítői lehetnek az azúrkék faszékek a passzoló fali díszítőelemmel. A tengerparton érezheted magad minden étkezésnél!

Világító kék étkezőszékek

3.) A fehér divatban marad

Az étkezők örök trendje a fehér marad, szóval ha nem vagy annyira jóban a színekkel, megnyugodhatsz.

Fehér, tört fehér, bézs, ekrü, tojáshéj, minden jöhet 2022-ben (is)!

Az árnyalatnyi különbségek gondoskodnak arról, hogy ízléses, mégse teljesen homogén környezetben főzhessünk illetve étkezhessünk.

A fehér 50 árnyalata

4.) Modern skandináv stílus

Az skandináv (Nordic) stílus évek óta hasít, és egyre nagyobb teret hódít a gasztronómiában és a lakberendezésben is. Letisztult, természetközeli, ízléses, kifinomult. Kombinálj különféle textúrákat (fa, kő, fém, textil), használj földszíneket, terrakottát, barnát, mustárt, és vegyítsd a modern és a vintage kiegészítőket.

Modern és vintage a skandináv stílus követőinek

5.) Fenntarthatóság

Nem meglepő, de idén is „divatban" marad a környezetvédelem és a fenntarthatóság, valamint az ökobarát anyagok előnyben részesítése. Válasszuk a természetes, újrafelhasznált/újrafelhasználható anyagokat, a rattant, a fát. Csak akkor vásároljunk, ha nagyon muszáj, renováljuk a régi bútorokat, és ha mindenképpen újítanánk, látogassuk meg a bolhapiacokat, régiségkereskedőket vagy a nagyit.

A vintage stílus mindig hasít

6.)  Lógó növényzet az étkezőben is

Ki ne szeretné a zöld növényeket, főleg, ha még a plafonról is lelógnak? Dobd fel az étkeződet, hozd be a természetet a tányérodba, és élvezd a családi vacsorákat a friss zöldek szomszédságában. Egyszerre sugallnak eleganciát, játékosságot és természetességet.

Lógjon növény a plafonról is!

7.) Multifunkciós asztalok

Ha valamit megtanultunk a járvány időszaka alatt, az az, hogy elengedhetetlen, hogy otthonunk egyszerre legyen funkcionális és esztétikus – tudjunk benne dolgozni, tenni-venni, de szeressünk is ott lenni.

Egy nagy, esetlegesen kinyitható asztal szuper megoldás lehet, ha otthonról dolgozol, de a családot is megetetnéd néha.

Kombináld olyan székekkel, amelyek egyszerre lehetnek dolgozó- és konyhaszékek!

Home office és konyhaasztal egyben

Forrásunk volt.


Még több lakber itt:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek