Fali dekorációk, melyekkel új életre keltheted a konyhád

Ha szeretnéd feldobni egy kicsit a konyhád falát, akkor mutatunk néhány trükköt, amivel újjá varázsolhatod.

A fali dekoráció nem feltétlenül az első dolog, ami eszünkbe jut egy konyha tervezésekor, de attól még, hogy nem olyan funkcionális, mint például a sütő vagy a mosogató, nem jelenti azt, hogy nem lehet döntő eleme a konyhai örömöknek.

Ezek a tippek még a legridegebb konyha falait is feldobják.

Vega csendélet

Ha a konyhánk fala egyszerű, letisztult, akkor tökéletesem illeszkedik hozzá egy színes kép, mondjuk még színesebb zöldségekről. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy milyen festményt akarunk a főzőhelyiségünk falára, akkor ételekkel biztosan nem lőhetünk mellé.

Rajztábla

Egy rajztábla sokkal hasznosabb és ötletesebb dekoráció a konyhába, mint gondolnánk: tökéletes a jegyzetek és emlékeztetők számára, de kiélhetjük rajta kreatív ötleteinket is. Ha nincs hely a falon vagy túlzsúfoltnak hatna, akkor egy szekrény vagy a hűtő oldalát is bevonhatjuk táblamatricával.

Lógó edények

Ha korlátozott a rendelkezésünkre álló tárhely, ezért kénytelenek vagyunk „szabadon engedni” az edényeinket és serpenyőinket, akkor eggyel több okunk van arra, hogy minőségi eszközökbe fektessük pénzünket, amik történetesen szépek is.

Kerámia

A kézműves dísztárgyak – főleg, ha funkciójuk is van – mélységet és életet visznek a konyhánkba. Ha szeretjük az eklektikusnak tűnő, de mégis összeszedett hangulatot, akkor a csempézett fal és a kerámia kancsók, tálak, tányérok, illetve poharak bizonyulnak a legjobb választásnak: harmonikus keverékük egyedi ízt csempész otthonunkba.

Szépművészet

Lehet, hogy kicsi a konyhánk, de ahol fal van, oda mindig meg lehet találni a tökéletesen illeszkedő festményt is. A művészet nem csak a nappalink dísze lehet!

Tükör

Egyetlen tükörrel megnyithatjuk a teret, ugyanis, ha jól választjuk meg, optikailag olyan hatást fog kelteni, mintha plusz egy helyiségbe lehetne átjutni a konyhánkból. Egyszerű, mégis díszes, és tisztítani is könnyű, ráadásul szemmel tarthatjuk a tűzhelyen fortyogó finomságokat, amíg mással vagyunk elfoglalva.

Lebegő polc

Ez a fehér konyha egyenesen ridegnek tűnne, ha nem lenne felszerelve a környezetéből optikailag kiugró polcokkal. Ha a letisztult dizájn és a minimalizmus hívei vagyunk, akkor csecsebecsék helyett egy lebegő polc is tökéletesen igazodni fog otthonunkhoz.

Tükörcsempe

Diszkó és tánc reggelire, ebédre és vacsorára? Igen, kérem! A tükörcsempe minimalista és egyszerű, mégis menő megjelenést kölcsönöz a konyhának (és a fürdőszobának is), ráadásul abszolút feldobja a visszafogottan berendezett helyiséget.

Egy óra

Konyhánk fala akár üres, akár zsúfolt, egy óra mindenképpen jól mutat rajta. Az időmérő ráadásul hasznos is, hiszen a nagy sütés-főzés közepette érdemes odafigyelnünk arra, hogy hány perc alatt készül el a napi betevő.

Lámpa

Egy jó fényforrás nem csupán kiegészítő, hanem központi eleme is lehet a konyhánknak, ha jól választjuk meg.

Forrásunk volt.


Még több dekor:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek