8 izgalmas és látványos trend, ami uralni fogja a lakásokat 2022-ben

2021 lakberendezési trendjei a stílus és a praktikum ötvözéséről szóltak, hiszen sokan otthon töltöttük a legtöbb időt. Az idei év erre reflektál, de sokkal tudatosabban tervezi meg a környezetet.

2022-ben végleg meg kell tanulnunk alkalmazkodni a természethez és az elmúlt majd két év változó életformájához, még az otthonunk kialakításakor is. Íme az idei év lakástrendjei!

Biofília

Több mint egy évnyi bezárkózás után előtérbe került a természettel való kapcsolatunk fontossága, ami azt jelenti, hogy mostantól a hangsúly a nyugtató környezet megteremtésére helyeződik. Ezt megfelelő világítással és szellőzéssel, növények beépítésével, illetve vizuális elemekkel lehet elérni.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság mindenki számára fontos kérdéssé vált, és ennek pontosan így kellett lennie. Válasszunk természetes anyagokat és vintage bútorokat, hogy még hosszú ideig élvezhessük a természet szépségét, és a lelkiismeretünk is nyugodtabb legyen. Szerencsére bőven van miből válogatni!

Nyugtató terek

Legyen 2022 jelmondata a minél mélyebb tudatosság, nemcsak az életmódunk, hanem a lakókörnyezetünk kialakításának terén is. Ne feledjük: a megfelelő enteriőrrel érzelmeinkre és jólétünkre is hatást gyakorolhatunk.

Otthonunk át- illetve kialakításakor vegyük figyelembe a személyiségünket, és olyan dekorációs elemeket, valamint bútorokat válasszunk, amikhez személyesen is kötődünk.

1970-es évek

A hetvenes évek dekorációs elemei és színei visszatértek, így most még több terrakotta, és mustár szín vár ránk. A század közepén használt bútorok védjegyei is ismét nagy népszerűségnek örvendenek majd: a szekrények és asztalok szögletes lábai, a tikfa tónusok és a szövetekkel borított bútorok is visszatérnek.

Gyerekszoba

A házi feladatok ebben az évben sem szűnnek meg, de a technika megkönnyítheti a dolgunkat: interaktív intelligens táblák, nagy sebességű Wi-Fi és minél több konnektor segíti a tanulást. A legkisebbek szobáit érdemes úgy kialakítani, hogy pár év múlva egy középiskolai tanuló és egy egyetemi hallgató igényeinek is megfeleljen, amikor pedig kirepül a kismadár, a szülők is hasznosítani tudják.

Visszatérés a hagyományokhoz

Az idei év a gurulós ülőgarnitúrák, a karosszékek, az antik stílusú étkezőasztalok, valamint a történetekkel rendelkező, vintage darabok éve lesz. Anyagok terén ismét előtérbe kerülnek a természetes textúrák: a márvány, a fa, a len és a mohair idén is nagy népszerűségnek örvendenek.

Többfunkciós terek

Az emberek végre kezdik megérteni, hogy kevesebbel is boldogan lehet élni.

A bezárkózás kihozta belőlünk a kreatív energiáinkat, hiszen sokat kellett azon agyalnunk, hogy többfunkciós tereket tudjunk kialakítani a mindennapok megkönnyítése érdekében.

A nappalink lehet félig iroda, a dolgozószobánk pedig részben edzőterem is.

Az év színe

A Pantone idén a Very Peri" névre keresztelt árnyalatot választotta 2022-es év színének. A merész kékes-ibolyás tónusú árnyalat várhatóan mindenhol megjelenik majd a bútoroktól a dekorációig.

Forrásunk volt.


További 2022-es hírekkel kapcsolatos cikkeket itt találtok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek