Érdekes dolog derült ki a műanyagba csomagolt zöldségekről

Egy új kutatás rávilágított, hogy a műanyagba csomagolt élelmiszerek hatására közvetetten nőhet az ételpazarlás mértéke.

Sokunkban az a téves képzet élhet, hogy ha frissen tartó műanyagba csomagolt élelmiszereket veszünk, mint például a brokkoli vagy az uborka, csökkenthetjük az élelmiszer-pazarlást. Egy tanulmány azonban teljesen rácáfolt erre.

Érdekes dologra jöttek rá a műanyagba csomagol zöldségekről

A Wrap jótékonysági szervezet 18 hónapig tartó kutatásából kiderült, hogy a műanyagba csomagolt ételek sajnálatos módon inkább fokozzák az élelmiszer-pazarlást, ugyanis az emberek a kelleténél többet vásárolnak belőlük, mert azt gondolják, hogy sokkal tovább elállnak a csomagolás miatt. A tanulmány szerint azonban a műanyag fólia nem feltétlenül hosszabbítja meg az élelmiszerek élettartalmát.

A legtöbb termék esetében a műanyag csomagolás csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem hosszabbítja meg a zöldségek és gyümölcsök élettartalmát

– mondta Marcus Gover, a Wrap vezérigazgatója.

Mennyit pazarlunk?

Az emberi fogyasztásra szánt termékek egyharmada végzi a kukában. Évente összesen 1,3 milliárd tonna vész kárba, melyet leginkább a háztartásokban kidobott ételek tesznek ki. A tudósok szerint erre sürgősen megoldást kell találnunk, és át kell alakítanunk a termesztést és a felhasználást.

Szóval, ha teheted mindig csak annyi ételt vegyél, amennyit el tudsz fogyasztani!

Forrásunk volt.


A környezettudatosságban is segítünk:

Legújabb receptek

Égetett cukkinikrémleves

Az önmagában szerény ízű cukkinit fantasztikus és különleges krémlevessé alakíthatjuk, ha turmixolás előtt jó alaposan megkapatjuk a sütőben. Nem kell félni a kozmálástól: épp ez ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...