Érdekes dolog derült ki a műanyagba csomagolt zöldségekről

Egy új kutatás rávilágított, hogy a műanyagba csomagolt élelmiszerek hatására közvetetten nőhet az ételpazarlás mértéke.

Sokunkban az a téves képzet élhet, hogy ha frissen tartó műanyagba csomagolt élelmiszereket veszünk, mint például a brokkoli vagy az uborka, csökkenthetjük az élelmiszer-pazarlást. Egy tanulmány azonban teljesen rácáfolt erre.

Érdekes dologra jöttek rá a műanyagba csomagol zöldségekről

A Wrap jótékonysági szervezet 18 hónapig tartó kutatásából kiderült, hogy a műanyagba csomagolt ételek sajnálatos módon inkább fokozzák az élelmiszer-pazarlást, ugyanis az emberek a kelleténél többet vásárolnak belőlük, mert azt gondolják, hogy sokkal tovább elállnak a csomagolás miatt. A tanulmány szerint azonban a műanyag fólia nem feltétlenül hosszabbítja meg az élelmiszerek élettartalmát.

A legtöbb termék esetében a műanyag csomagolás csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem hosszabbítja meg a zöldségek és gyümölcsök élettartalmát

– mondta Marcus Gover, a Wrap vezérigazgatója.

Mennyit pazarlunk?

Az emberi fogyasztásra szánt termékek egyharmada végzi a kukában. Évente összesen 1,3 milliárd tonna vész kárba, melyet leginkább a háztartásokban kidobott ételek tesznek ki. A tudósok szerint erre sürgősen megoldást kell találnunk, és át kell alakítanunk a termesztést és a felhasználást.

Szóval, ha teheted mindig csak annyi ételt vegyél, amennyit el tudsz fogyasztani!

Forrásunk volt.


A környezettudatosságban is segítünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek