Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt tanulhatjuk el dédnagyanyáinktól a háztartás vezetéséről

Ezek a tippek és trükkök sosem mennek ki a divatból, és mindig tudunk nyúlni hozzájuk, ha nehéz helyzetbe kerülünk. 

Vannak olyan dolgok, melyek több, mint száz éve teszik egyszerűbbé a háztartás vezetését, itt felidézzük a leghasznosabbakat.

1. A kenyeret úgy lehet anélkül felvágni, hogy összetrancsíroznánk, hogy a kést meleg vízbe mártjuk, mielőtt elkezdenénk szeletelni.

2. Ha vágott virágot szeretnénk frissen tartani, először meleg vízbe tegyük, várjuk meg, amíg az kihűl, vágjunk le egy kicsit a szárából és utána tegyük csak hideg vízbe.

3. Ha krumplit vagy tésztát főzünk, úgy akadályozhatjuk meg a víz kiforrását, hogy egy facsipeszt helyezünk az edény szélére és úgy tesszük rá a fedelet. Ez lehetővé teszi, hogy a gőz egy része eltávozzon.

4. Ha valahol lyukas egy cső a konyhánkban, de nem találjuk a lyukat, kenjük be a csövet szappannal és engedjük meg a vizet. A szappanbuborékok megjelenése fogja jelezni, hogy hol lyukadt ki a cső.

5. Olajfestményt úgy lehet a legkönnyebben megtisztítani, hogy egy félbevágott nyers krumplival finoman átdörzsöljük, majd egy konyharuhával letöröljük.

6. Ha nem akarjuk, hogy a kuka körül elkezdjenek gyülekezni a legyek, szórjunk köré egy kis sót.

7. Két kanál tejben egy kis sütőport feloldva nagyszerű cipőkrémet készíthetünk, mellyel bármilyen színű cipőt polírozhatunk.

8. Szárítás közben egymásra rakott és összetapadt poharakat úgy választhatunk szét egymástól, hogy az alsó poharat forró vízbe helyezzük, a felsőbe pedig hideg vizet töltünk; ettől egyből szétválnak.

9. Ha a szemüvegünk bepárásodását szeretnénk megelőzni, akkor töröljük át egy beszappanozott kendővel. Ez a látást nem fogja akadályozni, de a párásodást igen.

10. Betört tojást is meg tudunk főzni, anélkül, hogy szétfolyna, ha egy kis ecetet teszünk a vízbe.

11. A vázák összetörését úgy kerülhetjük el, hogy egy kis homokot szórunk az aljukba. Ez nem árt a virágoknak, viszont a súlya miatt így nehezebb leverni az asztalról a vázát.

12. Ha egy kis olajjal áttörüljük a bőrtalpú cipőnk talpát, nem fog csikorogni járás közben.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!