5 étel, ami csökkenti a gázosodást

Kellemetlen, fájdalmas és kényelmetlen: a kiadós, rostban gazdag étkezések után jelentkező puffadás olyasmi, amit a legtöbben igyekszünk elkerülni. De mit tehetünk, ha mégis jelentkezik?

Ahogy említettük, a bélflóránk állapota mellett főként az étkezésünk felelős azért, ha fokozott gázképződést tapasztalunk. Vannak olyan ételek, amelyek kifejezetten felfújnak, ilyen például a bab és a lencse. De a táplálkozásunk módja is hatással lehet erre: amikor gyorsan eszünk, sok levegőt nyelünk, így szintén tapasztalhatjuk a jól ismert kellemetlenségeket.

A puffadás mértékét különféle ételekkel is csökkenthetjük

Az ételek mellett az energiaszintünk csökkenése is okozhat ilyesmit. Amikor a sejtjeink nem képesek elegendő energiát termelni, felborul a bélrendszerünk kényes egyensúlya. Ilyenkor olyan helyekre jut oxigén, ahová nem kellene, elpusztítva a jó baktériumokat, és lehetőséget adva a káros baktériumok elszaporodásának. Amikor ezek megtelepszenek a testünkben, megakadályozzák a rostok hatékony lebontását, ami gázképződéshez és puffadáshoz vezet.

Ha szeretnénk ezt elkerülni, akkor az elsődleges célunk a sejtszintű energia termelésének növelése - ez azok számára különösen fontos, akik hajlamosak a puffadásra. Nekik olyan ételeket kell fogyasztaniuk, amelyek elegendő tápanyagot biztosítanak az anyagcsere működéséhez. Amikor pedig jelentkezik a puffadás, a következő élelmiszereket érdemes bevetni – amiket egyébként megelőzésképp is fogyaszthatunk.

Kattints a galériára, és ismerd meg ezeket az ételeket!

Forrásunk volt.


Még több szuper alapanyag:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek