Ennyit hízol, ha boldog kapcsolatban élsz

Az tény, hogy sajnos általában kikerekedünk, ha éppen boldogok vagyunk, de miért van ez?

Kissé cinikus lenne azt mondani, hogy a kapcsolatok elején azért híznak az emberek, hogy a végén legyen miből fogyni, de nem teljesen alaptalan. Ettől függetlenül a szakemberek megegyeznek abban, hogy ezzel semmi baj nincsen, sőt még a vonzerőnkön sem ront. De mi az oka ennek a jelenségnek?

Az emberek 30%-a hízik, ha párkapcsolatban él, de a harminc-negyvenötéves korosztálynál ez az érték még magasabb: 48%-uk hízott a párkapcsolatuk kezdete óta egy felmérés alapján.

"Végre szépnek látnak"

Az emberek 17%-a viszont úgy érzi, hogy a párkapcsolat során vonzóbbnak érzi magát. Ez lehet az a csoport, aki azért hízik, mert mielőtt kapcsolata volt, nagyon odafigyelt a súlyára, mert egyedülállóként valamilyen szempontból nem tartotta magát elég vonzónak. Amikor azonban az ember összejön valakivel, aki kivételesen szépnek tartja - és a kapcsolatok elején ez szokott lenni a helyzet - , akkor hirtelen elengedi magát, és ezzel együtt a diétát is. Ez a boldogságtól való hízás egyik oka.

Kapcsolatban inaktívabbak vagyunk

A másik, ami miatt elkezdünk pluszkilókat felszedni, amikor összejövünk valakivel, hogy egy kapcsolat során előbb vagy utóbb, de beállnak a hétköznapok: a párkapcsolatban élők kevesebbet járnak el és kevésbé aktívak, mint az egyedülállóak, akik sokszor baráti társasággal járják a kulturális programokat.

A párok esetében pedig sokaknál jellemző, hogy kettesben főzőcskéznek és ülnek a kanapén otthon, hiszen a szerelem elején nincs akkora igény külső ingerekre és társasági programokra. Hosszútávon ez az életmódváltozás néhány pluszkilót jelenthet, akkor is, ha nem eszünk többet, mint előtte.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Getty Images

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek