Ezzel segíthetsz magadon otthon, ha PORALLERGIÁTÓL prüszkölsz

Sokan nem is tudják, hogy azért tüsszögnek otthon évszaktól függetlenül, mert a porra allergiások.  

Aki allergiás a poratkára, azt tapasztalhatja, hogy viszket a szeme, nem kap rendesen levegőt, és állandó tüsszentési ingere van. Ez az allergia abban különbözik a többitől, hogy a tünetei ébredés után jelentkeznek a legerősebben.

PORATKA ellen szellőztetés

Ennek oka a poratka, mely láthatatlanul költözik be a lakásunkba, mert olyan kicsi, hogy szabad szemmel nem látható. Úgy küzdhetünk a leghatékonyabban ellene, ha valamilyen módon tudjuk csökkenteni a levegő nedvességtartalmát. Ehhez sokszor az is elég, ha gyakran szellőztetünk, és hagyjuk, hogy a lélegzetünk és a vízhasználatunk által keletkező nedvesség kimenjen a lakásból.

via GIPHY

PORFOGÓK

Ha eltávolítjuk a porfogókat, különösen a hálószobából, már félig nyert ügyünk van: tehát az apró dísztárgyaknak és a szobanövényeknek mennie kell, mert szinte lehetetlen teljesen pormentesen tartani őket. A takarókat, a plüssállatokat és hasonlóakat pedig gyakran kell mosni, mert hiába nem látszik rajtuk a por, attól még tele lehetnek atkákkal. A mosást hatvan fokon ajánlatos megejteni, hogy esélye se legyen a túlélésre a zavaró állatoknak.

Fontos, hogy a padlón se tudjanak tömörülni a poratkák, így a felmosást is gyakrabban kell megejteni, minthogy megjelennének a porcicák. Legjobb, ha padlóra kifejlesztett törlőkendővel minden nap gyorsan áttöröljük, ez csupán egy-két percet vesz igénybe.

TOLLÁGYNEMŰ

A szakértők úgy gondolják, hogy a tollból készült ágynemű ideális a porallergiában szenvedőknek, mert a toll nem megfelelő élőhely az atkáknak. Kaphatóak speciális matracvédő burkok is az allergiásoknak, de ezeknek az a hátránya, hogy egyrészt minden mozdulatkor ropognak, másrészt olyan anyagból készülnek, amibe könnyebben beleizzadunk, mint a hagyományos matracok anyagába.

via GIPHY

Akinek nagyon komolyak a tünetei, antihisztaminokkal is védekezhet ellenük, de ha mérsékelt a probléma, akkor lényegében azt kell megcélozni, hogy semmilyen módon ne tudjon a lakásban felgyülemleni, és esetleg láthatatlan helyeken megülni a por.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek