Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ennyiért és ilyet ehetsz Jamie Oliver budapesti éttermében

A magyar Jamie's Italian állítólag olcsóbb lesz, mint az étteremlánc angliai tagjai, de így is mélyen zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki Jamie Olivernél akar vacsorázni.

Tavaly szeptemberben derült ki, hogy Jamie Oliver, a világ kedvenc tévés séfje éttermet nyit Budapesten. A brit szakács, akinek nevét a BBC-nél futó főzőműsorainak köszönhetően az egész világ ismeri, az elmúlt években igen sikeres és sokrétű gasztrovállalkozást épített fel. A tévéműsorok mellett több könyvet is kiadott, és számos éttermet nyitott Nagy-Britanniában, Oroszországban, illetve Törökországban is.

„Rendkívül izgalmas Budapesten éttermet nyitni. Ez lesz az első éttermünk Magyarországon, és azt gondolom, nem is találhattunk volna tökéletesebb helyet számára, mint a budai Várnegyed. Egy fantasztikus helyi partnerrel dolgozunk együtt, és úgy fest, elképesztően jó beszállítókat, termelőket sikerült találniuk. Alig várom, hogy az első vendégek végre megérkezzenek” – üzente az étterem nyitásának hivatalos bejelentésekor Jamie Oliver.

A budapesti Jamie’s Italian névre keresztelt éttermet Zsiday Zoltán Roy, a Spíler és az ÉS tulaja fogja megnyitni a budai Várban, a volt Hadik étterem helyén. Méghozzá most pénteken, azaz május 20-án.

„Május 20-tól mindenkit várunk sok szeretettel! Aznap már elérhető lesz az online foglalási rendszerünk és az étlappal bővített weboldalunk is!” – írták az étterem Facebook-oldalán.

Habár az étterem alig pár nap múlva elérhető lesz a vendégek számára is, a Pénzcentrum információi szerint a hatalmas érdeklődésre való tekintettel nem lesz majd könnyű egyhamar asztalt foglalni. 

Mindeközben egyre több részlet derült ki a pucér szakács, azaz Jamie Oliver első budapesti étterméről. A Portfolio Ingatlan Magazin Zsidai Zoltán Roy-jal készített interjújából például már megtudtuk, mennyibe is fájt a beruházás („közelebb áll a félmilliárdhoz, mint a 100 millióhoz”), illetve milyen szigorú előírásokat határozott meg a sztárséf a „franchise” szerződésben. A Pénzcentrum pedig egy hónappal ezelőtt exkluzív képeket közölt a kivitelezés utolsó fázisában lévő olaszos étterem belsejéről.

A 24.hu beszámolója szerint a Jamie Oliver-lánc éttermeinek nagyon szigorú minőségbiztosítási feltételeknek kell megfelelniük. A belső tereket a cég saját designerei tervezték, a szakácsok csak a sztárséf receptjei alapján, GMO-mentes alapanyagokból dolgozhatnak, a konyhán kamerát szerelnek fel, hogy valamennyi tányért ellenőrizhessék, mielőtt a vendégek elé kerül.

Zsiday egyébként korábban a Szeretlek Magyarországnak nyilatkozva azt mondta, hogy a budapesti étterem sokkal olcsóbb lesz, mint például a lánc angliai tagjai, de mivel igen magas elvárásoknak kell megfelelniük, és minőségi technológiákkal illetve alapanyagokkal dolgoznak, azért megkérik majd az ételek árát. „Minőségi olasz bistroárak jönnek ki. De azért nem fine dining” – érzékeltette.

Na persze nagyon fontos megjegyezni, ahogy teszi ezt olasz étteremlánca hivatalos honlapján Jamie Oliver is, hogy az étlapon szereplő tételek ára gyakran változhat a helyi beszállítói adottságok fényében. Na de nézzük a konkrét árakat (1 GBP = 385 HUF) fogásonként.

  • Kenyerek (pl.: bruscetta) és egyéb előételek: ~1135-2790 Ft
  • Főételek (pl.: steakek, burgerek, szárnyasok, halak): ~3850-8660 Ft
  • Tészták (pl.: arrabbiata, bolognai, carbonara): 2200-2800 Ft
  • Gyerekételek (pl: miniburger, spaghetti mini húsgolyóval): ~2500-2675 Ft
  • Desszertek (pl.: pavlova torta, tiramisu, polenta-torta): ~2100-2310 Ft
  • Gyerekdesszertek (pl.: brownie, gyümölcs, fagyi): ~480 Ft

A hivatalos Facebook-oldalukon közzétett hír szerint tehát május 20-tól, azaz most péntektől már bárki bejelentkezhet a budapesti Jamie's Italian-be, ahol megkóstolhatja a sztárszakács éttermének fogásait.

És ezt olvastad már?

Ha elgondolkodtál, miért egyensúlyoznak a fura magas sapkákban a séfek, most kiderül!

(via Pénzcentrum/Portfolio/24)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Metallatura
Metallatura Sun, 2016-05-22 12:44

Ilyen kaliberű éttermekbe értelemszerűen nem azért jár az ember, hogy itt tömje tele a 6 gyerekét, hanem új ízeket megismerni, ötleteket gyűjteni, gazdagítani a "saját konyhát". A lokációból adódó drága fenntartási költség és a brand ismeretében szerintem nagyon is jók az árak. Tegnap volt szerencsém kipróbálni ezt az új éttermet és elégedett voltam mind a kiszolgálással, mind az ételekkel, bár kis időbe telt túltennem magam rajta, hogy nincs leves, ami a mindenem...hihetetlen, hogy nincs leves :D na mindegy. Nagyon remélem, hogy nem kényelmesednek el a nyitási hét után sem.

Tiffani
Tiffani Thu, 2016-05-19 10:46

Szerintem nem olyan vészesek az árak, ha azt nézzük kinek az étterméről van szó. Én első tippre kb 3-szor ennyire gondoltam. És ha belegondolunk, a Balatonon már 5 évvel ezelőtt hasonló árak voltak egyszerű, minden flanctól mentes hazai éttermekben. Az átlag ember amúgy sem jár minden nap étterembe. Évente egyszer kétszer szerintem megengedhető.

passziánsz13
passziánsz13 Thu, 2016-05-19 09:08

Az árakat látva én a saját konyhámban főzök ezután is, ami finomabb ha-ha