Elképesztő, milyen komoly lépésre készül a Tesco

Túl sok étel, és még több műanyag csomagolás végzi a szemétben nem csak Anglia- de világszerte is, a brit áruházlánc pedig komoly lépésre szánta el magát. 

Már túl van a tesztidőszakon az a két angliai Tesco nagyáruház, amelyek nemrégiben egy teljes hónapon keresztül csomagolásmentesen árultak közel 45 terméket.

Paprika, gomba, alma, banán és hagyma - többek között ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket árulták fóliamentesen, ezzel feltérképezve azt, hogyan reagálnak a fogyasztók a csomagolásmentes termékekre. A Tesco legújabb tervei szerint 2025-ig teljesen szeretné kitiltani üzleteiből a nem, vagy csak nehezen újrahasznosítható csomagolásokat, és csak olyan csomagolással szeretne dolgozni, ami teljes egészében újrahasznosítható.

„Reméljük, hogy a tesztprojekt népszerű lesz a vásárlók körében”
– mondta Sarah Bradbury, a Tesco minőségigazgatója, aki szerint nemcsak műanyaghulladék-termelés szempontjából elemzik majd az eredményeket, hanem élelmiszerpazarlási szempontból is.
Az angol cég további tervei szerint 2030-ra felére csökkentené az élelmiszerpazarlás mértékét. A The Guradian nyomozása szerint az angol szupermarketek évi 800 ezer tonna műanyaghulladékot termelnek ki, a keletkezett műanyag hulladék 80%-a pedig a Föld tengereiben és óceánjaiban végzi.
A Tesco programjában természetesen a magyarországi áruházak is szeretnének részt venni, a Forbes-nak adott nyiltakozat szerint a végső cél az, hogy a működésük folyamán ne keletkezzen olyan hulladék, ami hulladéklerakóba kerül.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via Forbes, The Guardian

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!