Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elképesztő, milyen komoly lépésre készül a Tesco

Túl sok étel, és még több műanyag csomagolás végzi a szemétben nem csak Anglia- de világszerte is, a brit áruházlánc pedig komoly lépésre szánta el magát. 

Már túl van a tesztidőszakon az a két angliai Tesco nagyáruház, amelyek nemrégiben egy teljes hónapon keresztül csomagolásmentesen árultak közel 45 terméket. 

Paprika, gomba, alma, banán és hagyma – többek között ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket árulták fóliamentesen, ezzel feltérképezve azt, hogyan reagálnak a fogyasztók a csomagolásmentes termékekre. A Tesco legújabb tervei szerint 2025-ig teljesen szeretné kitiltani üzleteiből a nem, vagy csak nehezen újrahasznosítható csomagolásokat, és csak olyan csomagolással szeretne dolgozni, ami teljes egészében újrahasznosítható. 

„Reméljük, hogy a tesztprojekt népszerű lesz a vásárlók körében”
 
– mondta Sarah Bradbury, a Tesco minőségigazgatója, aki szerint nemcsak műanyaghulladék-termelés szempontjából elemzik majd az eredményeket, hanem élelmiszerpazarlási szempontból is.
 
 
Az angol cég további tervei szerint 2030-ra felére csökkentené az élelmiszerpazarlás mértékét. A The Guradian nyomozása szerint az angol szupermarketek évi 800 ezer tonna műanyaghulladékot termelnek ki, a keletkezett műanyag hulladék 80%-a pedig a Föld tengereiben és óceánjaiban végzi. 
 
A Tesco programjában természetesen a magyarországi áruházak is szeretnének részt venni, a Forbes-nak adott nyiltakozat szerint a végső cél az, hogy a működésük folyamán ne keletkezzen olyan hulladék, ami hulladéklerakóba kerül.
 

EZ IS ÉRDEKELHET: 

via Forbes, The Guardian

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!