Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megdöbbentő, hogy ez a szeméthegy lassan akkora, mint India leghíresebb turistalátványossága

A ENSZ szerint a világ legszennyezettebb városa Újdelhi, ahol az alábbi videó készült India legnagyobb szemétlerakójáról. 

Az alább látható szemétdomb valószínűleg világviszonylatban is rekordokat döntene, az Újdelhiben található szemétdomb ugyanis 1984 óta szolgál hulladéklerakó helyként, és hamarosan már akkorára nő, hogy eléri a híres Taj Mahal magasságát is – írja az Index

A csaknem 73 méter magas szeméthegy egy 40 focipálya méretű területet foglal el, 2002-ben érte el maximális befogadó képességét (ekkor kellett volna bezárni), a helyi szervek azonban nem tudják máshova szállítani a szemetet, így halmozódott fel az évek során ez a rengeteg hulladék. 

A felszín alatt rohadó szemét káros gázokat és mérgező csurgalékvizet ereszt ki magából, amely folyamatosan szennyezi a földeket, a vizeket és a levegőt is. Egy, a környéken lakó férfi arról beszél, hogy végleg elhagyja otthonát, gyermekei ugyanis folyamatosan betegek a szennyezett levegő miatt. 

A világ egyik legnagyobb szemétlerakójánál két évvel ezelőtt két ember vesztette életét, miután rájuk omlott a szeméthegy egy része. 

EZ IS ÉRDEKES: 

via index

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!