Ez a nő 2,4 tonna műanyag kütyüt szedett össze a saját kezével - nézd, miket talált!

Bárcsak minden partszakasz megtalálná saját Karenjét -  te szednéd a saját kezeddel a tonnányi szemetet?  

Az új-skóciai Karen Jenner (nem, nem az a Jenner, bár a plasztik stimmel) egy évvel ezelőtt elkezdett műanyag homárcsapda-darabkákat gyűjteni a tengerpart környékéről. Csak úgy heccből. Pár alkalom után viszont azon kapta magát, hogy közel 500-at talált, és a tisztogatásnak látszatja is van, szóval úgy döntött, érdemes lenne minden egyéb nem oda valót is összeszedni a partról.

Egy év múlva, heti 2-3 tengerparti "sétával" 2,4 tonna műanyag szeméttel lett "gazdagabb", és közben megszállott gyűjtővé is vált.

A szenvedélyes nő mindent istállójában szortíroz, leméri a tárgyakat, és leltárt tart róluk. Van itt rengeteg játék, szívszál (a nagy mumus), lufi, kupak, kötél, pohár, evőeszköz, stb. Elmondása szerint a szemétnek csak TÖREDÉKÉT tudja újrahasznosítani - aminek lehet, a ház körül talál új funkciót.

Fontosnak tartja, hogy mindenről képet készítsen, és megossza közösségi hálón, hogy a drasztikus plasztikszennyezés tudatosításának folyamata ne lankadjon.

Karen saját Facebook-oldalán egyébként rendszeresen hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára - elég csak képeit végigböngészni, hogy elgondolkozzunk:

...ugyan hogy kerül a tengerpartra egy rakás használt fecskendő, asztmapipa vagy milliónyi fogkefe?!

"Az első, amire felkaptam a fejem, egy kókuszdió volt. Azért érdekes, mert a környéken sehol nem terem meg. Van a gyűjteményemben egy 1979-ben gyártott műanyag zacskó is. Sajnos úgy nézett ki, mint új korában" -emeli ki a sokszínűvidék Karen egyik emlékét.

Ne eregessünk orrba-szájba lufikat:

Hatására állítólag rengetegen kezdtek hasonló munkába saját lakhelyük közelében, csak így tovább, Karen, és mindnyájan!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

viaés via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.