3 élelmiszer a szív- és érrendszeri betegségek ellen

Mivel ez az egyik legfőbb halálok szerte a világon, így érdemes védekezni ellene, ahogy csak tudunk. Például egészséges és finom (!) ételekkel.

A Healthline-nak nyilatkozó dietetikus, Sharon Palmer elárulta, hogy a növényi összetevőkkel fokozhatjuk a szív- és érendszeri betegségének kialakulásának kockázatát. Ez azért lehet, mert a növényi alapú élelmiszerek telítetlen zsírokat, rostokat, és fitokemikáliákat tartalmaznak. A szakértő szerint a sok alapanyagcsoport közül a legjobbak:

  • a szójafélék (például tofu),
  • a hüvelyesek (lencse, bab, borsó),
  • és a magvak és diófélék (például kesudió, mandula, chiamag).
3 élelmiszer, mely segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket

A hüvelyesek bővelkednek olyan vitaminokban, melyek védik a szivet, és gazdagok ásványi anyagokban, melyek csökkentik a koleszterin- és vércukorszintet és a krónikus gyulladásokat, továbbá magas rosttartalmuknak köszönhetően fokozzák a bélflóra működését, mely szintén jó hatással van a szívre.

A diófélék és a magvak tartalmaznak telítetlen zsírokat is, amelyek bizonyítottan csökkentik a koleszterinszintet. 

Forrásunk volt.


Még több cikk a zöldségek jótékony hatásáról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...