3 élelmiszer a szív- és érrendszeri betegségek ellen

Mivel ez az egyik legfőbb halálok szerte a világon, így érdemes védekezni ellene, ahogy csak tudunk. Például egészséges és finom (!) ételekkel.

A Healthline-nak nyilatkozó dietetikus, Sharon Palmer elárulta, hogy a növényi összetevőkkel fokozhatjuk a szív- és érendszeri betegségének kialakulásának kockázatát. Ez azért lehet, mert a növényi alapú élelmiszerek telítetlen zsírokat, rostokat, és fitokemikáliákat tartalmaznak. A szakértő szerint a sok alapanyagcsoport közül a legjobbak:

  • a szójafélék (például tofu),
  • a hüvelyesek (lencse, bab, borsó),
  • és a magvak és diófélék (például kesudió, mandula, chiamag).
3 élelmiszer, mely segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket

A hüvelyesek bővelkednek olyan vitaminokban, melyek védik a szivet, és gazdagok ásványi anyagokban, melyek csökkentik a koleszterin- és vércukorszintet és a krónikus gyulladásokat, továbbá magas rosttartalmuknak köszönhetően fokozzák a bélflóra működését, mely szintén jó hatással van a szívre.

A diófélék és a magvak tartalmaznak telítetlen zsírokat is, amelyek bizonyítottan csökkentik a koleszterinszintet. 

Forrásunk volt.


Még több cikk a zöldségek jótékony hatásáról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek