11 étel a hűtőben, amit nem mindegy, melyik polcon tárolsz

Ki ne szeretné, hogy a megvásárolt élelmiszerei minél tovább megőrizzék frissességüket a hűtőben? Ha betartunk pár alapszabályt, akkor ez könnyedén sikerülhet.

A következő 11 termékre nagyon ügyelj, mert egyáltalán nem mindegy, hogy tárolod a hűtőben. Érdemes megfogadni a szakértők tanácsait, hogy élelmiszereid minél tovább frissek maradjanak.

Tojás

A tojásoknak ott a helye, ahol a legkiegyenlítettebb a hőmérséklet, tehát a legjobb, ha a középső polcra helyezed.

Tej

A tejet sokan a legfelső polcra teszik, pedig sokkal inkább lent lenne a helye (az alsó polcon van ugyanis a leghidegebb), vagy pedig hátul. Változtass a szokásodon!

Joghurt, tejföl 

A tejhez hasonlóan ezeknek is a legalsó polcon van a helyük. Úgy rakd el őket, hogy könnyen elérd, és mindig tartsd szem előtt a szavatossági idejüket.

Csomagolt nyers húsok

Ezeknek is a hűtő legalsó polcára kell kerülniük, egyrészt a hőmérséklet miatt, másrészt pedig azért, ha esetleg levet eresztenének, ne csöpögjön a többi polcra.

Zöldségek, gyümölcsök

Tedd a hűtő zöldségtároló rekeszébe, de soha ne mosd meg őket előtte, mert különben bepenészednek.

Felvágottak

A felvágottakat érdemes hidegen, a hűtő legalsó polcán tartani.

Vaj, sajtok

Ezeknek nincs szükségük nagyon hidegre, ezért teheted őket a hűtő ajtajába vagy a középső polcokra.

Szószok

A szószokban általában van tartósítószer, a majonézt, ketchupot, salátaönteteket nyugodt szívvel tehetjük a hűtő ajtajába. Ugyanez vonatkozik a savanyúságokra is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket is olvasd el, ha fontos számodra a minőség!

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!