3 zöldség, amit érdemes egyben sütni, és 3 zöldség, amit nem

Az egyben sült zöldségeket nagyon sokszínűen felhasználhatjuk a konyhában: rengeteg étel alapját adhatják, de akár önmagukban is alkothatnak kész fogást. Persze nem minden zöldség alkalmas erre a technikára.

Amikor egyben sült zöldséget készítünk, meg kell fontolnunk az előnyöket és a hátrányokat. Ez a konyhai módszer abszolút nem bonyolult, viszont elég időigényes, tökéletesen puha állagot eredményez, de megvannak a maga technikai követelményei. Ez a kettőség azt is jelenti, hogy nem minden alapanyag alkalmas arra, hogy egyben sült zöldségként kerüljön az asztalra. De vajon mit érdemes a sütőbe tenni, és mit nem? A cikkből kiderül!

Nézd meg galériánkban a zöldségeket:

Próbáld ki például ezeket a recepteket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több elkészítési tanács a zöldségekhez:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...