Egészséges, gyors vacsora

Notórius későn hazaérőknek, családoknak, diákoknak, szóval sokunknak állandó gyötrelme, hogy mit együnk vacsorára, ha gyors és egészséges alternatívát szeretnénk.  

A hétköznapokban sajnos ritkán adódik alkalom arra, hogy a konyhaművészet iránti határtalan szerelmünknek hódoljunk. Enni viszont kell, időnk kevés, mégis jó lenne valami egészségeset összedobni még az esti film előtt. Munkából hazafelé ugorjunk be a sarki zöldségeshez friss termésért – az ősz vége, a tél eleje az az időszak, amikor még kaphatunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket. Még jó áron juthatunk céklához, csicsókához, de összedobhatunk egy pestós tésztát, petrezselyemből vagy rukkolából készítve.

Ha kapunk friss bazsalikomot – már majd’ mindegyik szupermarket tart belőle pár cseréppel –, szintén jöhet pestóként, de jó minőségű paradicsomkonzervet használva és egy kis parmezánforgáccsal az olaszok egyik klasszikusát készíthetjük el belőle. Lassan beköszönt a krémlevesek szezonja, ne habozzunk előkapni a botmixert! Ízlés kérdése, ki mit szeret, nyersen vagy megfőzve egyaránt készíthetjük a zöldségeket, hogy aztán tejföllel, joghurttal vagy a vegánok (és a vegán életmóddal barátkozó húsevők) egyik kedvencével, a kókusztejjel besűrítsük! Wokban bármilyen zöldséget összedobhatunk egy kis hússal és kész is a vacsora. Legyünk kreatívak!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...