Egészséges, gyors vacsora

Notórius későn hazaérőknek, családoknak, diákoknak, szóval sokunknak állandó gyötrelme, hogy mit együnk vacsorára, ha gyors és egészséges alternatívát szeretnénk.  

A hétköznapokban sajnos ritkán adódik alkalom arra, hogy a konyhaművészet iránti határtalan szerelmünknek hódoljunk. Enni viszont kell, időnk kevés, mégis jó lenne valami egészségeset összedobni még az esti film előtt. Munkából hazafelé ugorjunk be a sarki zöldségeshez friss termésért – az ősz vége, a tél eleje az az időszak, amikor még kaphatunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket. Még jó áron juthatunk céklához, csicsókához, de összedobhatunk egy pestós tésztát, petrezselyemből vagy rukkolából készítve.

Ha kapunk friss bazsalikomot – már majd’ mindegyik szupermarket tart belőle pár cseréppel –, szintén jöhet pestóként, de jó minőségű paradicsomkonzervet használva és egy kis parmezánforgáccsal az olaszok egyik klasszikusát készíthetjük el belőle. Lassan beköszönt a krémlevesek szezonja, ne habozzunk előkapni a botmixert! Ízlés kérdése, ki mit szeret, nyersen vagy megfőzve egyaránt készíthetjük a zöldségeket, hogy aztán tejföllel, joghurttal vagy a vegánok (és a vegán életmóddal barátkozó húsevők) egyik kedvencével, a kókusztejjel besűrítsük! Wokban bármilyen zöldséget összedobhatunk egy kis hússal és kész is a vacsora. Legyünk kreatívak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek