Egészséges, gyors vacsora

Notórius későn hazaérőknek, családoknak, diákoknak, szóval sokunknak állandó gyötrelme, hogy mit együnk vacsorára, ha gyors és egészséges alternatívát szeretnénk.  

A hétköznapokban sajnos ritkán adódik alkalom arra, hogy a konyhaművészet iránti határtalan szerelmünknek hódoljunk. Enni viszont kell, időnk kevés, mégis jó lenne valami egészségeset összedobni még az esti film előtt. Munkából hazafelé ugorjunk be a sarki zöldségeshez friss termésért – az ősz vége, a tél eleje az az időszak, amikor még kaphatunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket. Még jó áron juthatunk céklához, csicsókához, de összedobhatunk egy pestós tésztát, petrezselyemből vagy rukkolából készítve.

Ha kapunk friss bazsalikomot – már majd’ mindegyik szupermarket tart belőle pár cseréppel –, szintén jöhet pestóként, de jó minőségű paradicsomkonzervet használva és egy kis parmezánforgáccsal az olaszok egyik klasszikusát készíthetjük el belőle. Lassan beköszönt a krémlevesek szezonja, ne habozzunk előkapni a botmixert! Ízlés kérdése, ki mit szeret, nyersen vagy megfőzve egyaránt készíthetjük a zöldségeket, hogy aztán tejföllel, joghurttal vagy a vegánok (és a vegán életmóddal barátkozó húsevők) egyik kedvencével, a kókusztejjel besűrítsük! Wokban bármilyen zöldséget összedobhatunk egy kis hússal és kész is a vacsora. Legyünk kreatívak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?