Kiderült, mi történik, ha mindig ugyanazt esszük ebédre

Nem egy hátránya is lehet, ha minden nap ugyanazt választjuk ebédre.

Több oka is lehet annak, ha valaki minden nap ugyanazt eszi ebédre. Ha diétázunk, akkor leegyszerűsíti a kalóriaszámlálást, nem kell sokat gondolkozni, mit főzzünk, illetve könnyebben ellenállhatunk az egészségtelen ételeknek, ha tudjuk, hogy az általunk készített finom fogás vár minket. Továbbá egyszerre tudunk nagyobb adagot készíteni belőle, amivel rengeteg időt spórolhatunk meg magunknak.

Kiderült, mi történik, ha ugyanazt esszük mindig ebédre

De mit jelent ez az egészségünkre nézve?

Bármennyire is egyszerűnek tűnik, hogy mindig ugyanazt főzzük ebédre, sajnos könnyedén előfordulhat, hogy hamar megunjuk a választott fogást, bár igazából ez a kisebbik probléma. Az egyoldalú étkezés ugyanis hozzájárulhat hiányállapotok kialakulásához a szervezetünkben, de nem tesz jót az emésztésünknek sem, illetve az energiaszintünk is csökkenhet.  

A változatos étkezés pozitív hatásai

Ha minden nap mást választunk ebédre, akkor támogatjuk a bélflóránkat a helyes működésben, ezen keresztül az emésztésünket, illetve az immunrendszerünket is. Egy 2015-ös tanulmány szerint keringésünknek is jót tesz a változatosság. Csökkenthető általa a magas vérnyomás, a koleszterinszint, valamint a deréktájon felhalmozódott zsír is.

Ha az időhiánnyal van a problémánk, akkor készítsünk olyan ételeket, amelyek tényleg irtó gyorsak. Mutatunk is pár finom fogást, amiket pikk-pakk összedobhatsz, akár napközben is:


Még több fantasztikus recept, amit gyorsan elkészíthetsz:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek