Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben az iskolában haza kell vinni magukkal a szemetet a diákoknak

Egy ausztrál iskola új kezdeményezést indított azért, hogy minél kevesebb szemetet termeljenek a diákok. Ami nem újrahasznosítható, azt a nap végén kötelesek hazavinni.

Környezetvédelmi okokra hivatkozva betiltották egy ausztrál lányiskolában a szemeteskosarakat, ezzel szeretnék ösztönözni a diákokat, hogy megszabaduljanak a rengeteg műanyag zacskótól

Az iskola igazgatója, Karen Money döntését, miszerint száműzni kell a szemeteseket a középiskolából az a megdöbbentő tény sürgette, hogy a tavalyi évben 954 köbméter szemetet termeltek és összesen 13 000 dollárba került, hogy megszabaduljanak tőle. Az ötletet segítette a műanyagmentes július kihívás is,  – amire korábban már mi is buzdítottunk titeket – , továbbá ez a módszer a nemzeti parkokban is működött.

A szokatlan vállalás eredményeként mostantól csak a szelektív hulladékgyűjtés lehet a megoldás a suliba járók számára. Mindent az erre a célra kijelölt helyen, gondos kiválogatás után dobhatnak ki, továbbá csak a komposztálható hulladék maradhat az iskola terültén minden egyebet haza kell vinniük magukkal. 

A szülőkkel is több mint fél évig konzultáltak, hogy felmérjék, hogyan állnának a változtatásokhoz, ami nagy örömükre pozitív fogadtatásra lelt. A hosszútávú cél az lenne, hogy lényegesen kevesebb műanyaghulladék keletkezzen, ezért arra buzdítják a gyerekeket, hogy kerüljék az előrecsomagolt ételek vásárlását és a tízórait, uzsonnát is saját dobozokban vigyék be magukkal.

Ösztönzésképpen az a tanuló, aki a legkevesebb környezetszennyező anyagot termeli, jutalomban részesülhet. Az igazgató szerint a jövő generációja már sokkal érzékenyebb a környezeti problémákra és remélik, egyre több iskola jár majd el hozzájuk hasonlóan. 

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!