10 meglepő háztartási praktika

Azt gondoljátok, nincs már olyan háztartási praktika, mely újat mutathat? Tévedés, megint előkerült 10! Reméljük, hasznotokra válnak.

1. VASALÓ+SÓ

Szórj a vasalódeszkára egy kevés sót, és húzogasd végig rajta a vasaló talpát működés közben – szépen letisztítja!

2. SZEMETES+ÚJSÁG

Szórj a szemetesed aljára szódabikarbónát vagy teríts az aljára mezei újságpapírt (igazi papírt, nem a fényes műanyagot) – ezek beszívják az esetleges kifolyó szemét levét, ami igen kellemetlen tud lenni. És büdös is.

3. SZŐR/HAJ+GUMIKESZTYŰ

Gumikesztyűvel a szőr- és hajszálak ellen! Simítsd végig a kanapét, fotelt szőnyeget, ráragad mind! Főleg, ha picit be is vizezed…

4. PENÉSZ+CITROM

Keverj össze citromlevet ugyanannyi szódabikarbónával, öntsd rá a zuhanyfüggöny, tusolótálca vagy kád gyenge pontjaira, hagyd hatni 2 óráig, és mosd le!

Még több takarítótipp!

A 8 legsokoldalúbb szer otthon

5. MOSOGATÓGÉP+ECET

Tegyél kb. 1 dl ecetet a mosogatógépbe levő öblítőkapszliba, és indíts be egy üres programot. Vízkőtlenít, tisztít.

6. KÓLA+ROZSDA

A kólában levő foszforsav lemarja az ásványi lerakódásokat, a rozsdát, sőt, néhány dl-t a WC-be öntve kitisztítja azt!

7. ABLAKMOSÁS+ECET

4 rész vízhez adj 1 rész ecetet, majd dörzsöld át egy kávéfilterrel vagy újságpapírral az ablakot - így nem lesz csúnya csíkos az üveg!

8. ROZSDAMENTESACÉL-FELÜLETEK+BABAOLAJ

Ujjlenyomatok ellen tegyél egy szalvétára/papírtörlőre némi babaolajat, és csodásan fényes lesz tőle! +1: kevés babaolajat a szappantartóba öntve a szappan lerakódását is megakadályozhatod!

9. ZSÍRKRÉTA+TEJ

A gyerekek által nem kívánatos helyre, például a radiátorra került zsírkréta remekül lemosható, ha egy papírtörlőt hideg tejbe mártasz!

10. MATRICA+EUKALIPTUSZ

A makacs, lekapargatás után is ragaszkodó matricadarabok ellensége az eukaliptuszolaj! Dörzsöld át vele, és kész.

Kellemes takarítgatást! :)

(forrás: huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Így főzz karácsonykor a család legválogatósabb tagjának

„Jó lenne idén korábban asztalhoz ülni, az IF-et biztosan nem töröm meg, 18:00 után nincsen evés, még ilyenkor sem” – súgja fülbe advent második hétvégéjén a család kicsi kincse, aki annyira válogatós, hogy csoda, hogy magával leül egy asztalhoz. Neki aztán nehéz lesz megfelelni.