5 étterem, vendéglő és szórakozóhely, amit a Duna mellől élvezhetsz

Ha egy településen folyó halad keresztül, az véleményem szerint igazi ajándék, és minél inkább kihasználják az ottélők a vízpartot, annál jobb. A Dunának varázslatos hangulata van, eltölteni mellette néhány órát mindig megéri, mindegy, hogy vízparti BBQ-étteremről, halászcsárdáról vagy szórakozóhelyről van szó. Öt opciót mutatunk nektek, ahol élvezhetitek a Duna közelségét.

  • Belvárosi klasszikus – a Pontoon 

A lemenő nap fénye a város felett, jó zene, jó társaság, túloldalon a Budai Vár, mi kell még? A Pontoon már hosszú ideje része a pesti Duna-part életének, és mióta a Lánchíd pesti hídfőjének felújítása végetért, újra a klasszikus formájában vehetjük birtokba. A városban lenni, sőt mi több, a belvárosban, és mégis találni egy tenyérnyi helyet, ahol úgy érezhetjük, kicsit kilépünk a szokott nyüzsgésből, ez csodálatos érzés.

Nemcsak szuper koncerteket tartanak, de ha a nagy szórakozásban megéheznétek, akkor háromféle quesadillából válogathattok, a kolbászos, tépett csirkés kimondottan izgi a barfoodok ligájában.

Egy szó, mint száz, ha nincs idő, esetleg szándék, messzebbre menni, de élveznétek a víz közelségét és a csodás panorámát is, akkor a Pontoon a ti helyetek. 

Pontoon
via

Pontoon 

Budapest, Antall József rkpt. 1. 

Nyitvatartás: hétfő-vasárnap 12.00-0.00 

  • Jó pisztrángért irány Dunabogdány  

Bevallom, van bennem némi elfogultság a pisztrángozást illetően. Egy alaposan átfüstölt, omlós pisztráng gyerekkorom óta kedves fogás számomra, úgyhogy ahol csak tudom, ki is próbálom. A Bogdányi Pisztrángos, ez a Klément Ferenc által alapított étterem, annak köszönheti létezését, hogy Ferenc elkezdett egy speciális horgászati technikát alkalmazni, amit a tahitótfalui pisztrángtelep megalapítása követett. Innen már logikus lépésnek tűnt, hogy legyen egy étterem, ahol tányérra kerülhetnek a kifogott halak.

Az én kedvencem, talán már sejthető, a füstölt verzió, de azoknak sem kell aggódni, akik a rántott, esetleg a roston sült változat kedvesebb.

Sőt, azt kell mondjam, hogy az utóbbi, szarvasgombával készítve annyira jó, hogy még arra is képes lennék érte, hogy újragondoljam a halpreferenciáimat. Ha erre jártok, akkor ez egy kötelező kör!  

Bogdányi Pisztrángos
via

Bogdányi Pisztrángos  

Dunabogdány, Kossuth Lajos utca 129. 

Nyitvatartás: szerda-vasárnap 12.00-20.00 

  • Svédasztalos ebéd Ráckevén, vár a Horgásztanya 

Ha egy vendéglátóhely Ráckevén épp a Keszeg utcában található, akkor az nem lehet más, csak egy autentikus, folyóparti, halas falatozó. Esetünkben a ráckevei Horgásztanya.

Kapható itt heti menü, de van à la carte étlap is, rajta természetesen az elmaradhatatlan halászlével (ponty és harcsa), harcsapaprikással és kétszemélyes halas tállal.

Persze annak sem kell aggódnia, aki kevésbé kedveli a vízi lényeket, vannak burgerek, különféle húsételek és házias, isteni desszertek is. Hétvégente svédasztalos ebéddel várják a vendégeket, az aktuális ajánlatot mindig érdemes a Facebook-oldalukon keresni. Mivel a hely igen népszerű, így célszerű időben foglalni egy asztalt náluk. 

Horgásztanya 
via

Horgásztanya Vendéglő 

Ráckeve, Keszeg sor 6. 

Nyitvatartás: hétfő-szombat 10.00-21.00, vasárnap 10.00-20.00 

  • Ha Leányfalu, akkor irány az Útonálló 

A leányfalui strand az egyik kedvencem, és mind tudjuk, milyen érzés az egésznapos strandolás, napfürdőzés után farkaséhesnek lenni. Szóval, ha más is annyira szeret itt lazítani, mint én, és más is vágyik valami finomra ilyenkor, ahogy én, akkor irány az Útonálló. Hogy miért pont ők? Amikor kamaszkoromban koraestére elegünk lett a strandból, mindig felugrottunk a legjobb barátnőm nagymamájához, aki ilyenkor valami igazi, nagymamás finomsággal várt minket.

Egy kis sült hús savanyú uborkával. Palacsinta. Rakott krumpli… Ezeknek a nyári napoknak az emléke még egész tapinthatóan él bennem, és az Útonálló a házias ízeivel, az egyszerűségével, a magyaros fogásaival pont ezt idézi fel, és mint szentimentális lélek, teljesen odavagyok érte.

Hétfőtől péntekig heti menü is kapható náluk, úgyhogy kövessétek a Facebook-oldalukat, mert mindig közzéteszik, hogy épp miből lehet válogatni. 

Útonálló
via

Útonálló Vendéglő 

Leányfalu, Móricz Zsigmond út 210. 

Nyitvatartás: hétfő-péntek 12.00-19.00, szombat-vasárnap 12.00-20.00 

  • Latin-amerikai életérzés a Duna partján, ez a DP BBQ 

Az asador, ez a speciális hússütési technika teszi annyira különlegessé a DP (Déli Part, szívesen) BBQ-fogásait. A húst pillangóalakban feszítik ki egy rácsra, a parázs hője pedig a rács mögül éri, így sül át hosszan, lassan, és válik elképesztően ízletessé. A grillen sült ételek színe-javát kínálják itt, és még a víz közelségét is élvezhetjük... mi ez, ha nem tökéletes kombináció? Rendszeresen készülnek különleges programokkal, a szezonnyitó hétvégén, június 14-én például különleges, házi hagymalekvárral készült smashburgerrel, DJ-kkel és isteni hangulattal várnak benneteket.  

DP BBQ
via

DP BBQ 

Budapest, Hajó utca 2.  

Nyitvatartás: szerda-csütörtök 12.00-19.00, péntek-szombat 12.00-20.00, vasárnap 12.00-19.00 

Címlapkép: DP BBQ

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek