6 friss étteremnyitás Budapesten, amit semmi esetre se hagyj ki

Török konyha, izgalmas ramenező, fine dining időutazás, vagy isteni bao a belvárosban? Ezeket idén tavasszal mind megtaláljátok Budapest újonnan nyílt helyein. Mi azt mondjuk, érdemes felfedezni a főváros újdonságait, szóval ajánlunk is nektek hat helyet az abszolút csúcsgasztrótól a dödöllézőig.

Ha egy álom valóra válik – Yüme 

Nádudvari Martin régi vágya volt, hogy ramenezőt nyisson Budapesten, és az álom most valósággá vált: a VIII. kerületben található Patyolatban megnyitotta a Yüment. A lokáció nem véletlenül ismerős, hiszen itt volt a Bar Bizarre és az Ensō is. Szóval, a Yümen.

Az étlapon természetesen vannak ramenek, klasszikus, gombás, tonkotsu és csirkepaprikás udon is.

Mivel Martin nem akarta, hogy csak ramen legyen és csak japán fókuszt kapjon a menü, a leveseken túl válogathatunk a tsukemonok (savanyított zöldségek) és különféle tapasok közül is. Utóbbiak kisadagosak, szépen illeszkednek a foodsharing koncepcióba, és jól párosíthatóak a Yüme levesei mellé. Azt javasoljuk, úgy falatozzatok, hogy maradjon hely az édességnek is, mert a desszertszekció szintén nagyon izgalmasra sikerült. 

Yüme 

Budapest, Baross utca 85. 

Nyitvatartás: csütörtök – szombat 17.00-23.00 

Egy kis darab Törökország a Paulayban – Pebbles 

Kicsit mindannyiunknak megszakadt a szíve, amikor a Bródy Sándor utcai The Garden Cafe bezárt, de annál jobban örültünk, amikor Merve Ilgim Deprem megnyitotta a Pebbles-t a Paulay Ede utcában. Továbbvitték a The Garden koncepcióját, így 9.00-15.00-ig válogathatunk a finom reggeli fogások között (csak annyit mondok, hogy baklavapalacsinta), 18.00-tól pedig indul a vacsoraszervíz. A fogások húsmentesek, és többek között Merve gyerekkorának, aminek egy jó részét az Égei-tenger partján töltötte, ízeit idézik vissza.

Van répa és cukkini füstölt joghurttal, összetört citrommal, szezámmal és dióval, ezni sajt kaporral, muskotállyal és enoki gombával, valamint baklavatésztával tálalt búzadarapuding is.

Aki ennyiből arra tippelt, hogy a Pebbles-ben is a szűk étlap és a smallplate-koncepció érvényesül, az nem téved, de még ennyi finomság közül sem könnyű egyet választani.  

Pebbles/The Garden 

Budapest, Paulay Ede utca 6. 

Nyitvatartás: csütörtök-szombat 9.00-15.00 // 17.00-22.00 

Natúrbor, pizza, és barfood a Pozsonyin – Flat Bread Circo 

Ki mondta, hogy az olasz ételérzés csak a pizzáról szól? Április végén megnyitotta kapuit a Pozsonyin a Flat Bread Circo, ami az amúgy isteni pizzák mellett sokkal inkább valamiféle kifinomult, mégis laza mediterrán életérzésről szól.

A misos pizzát ki ne hagyjátok, a széles natúrborkínálatról pedig szívesen mesélnek nektek, így annak sem kell zavarba jönnie, aki még csak ismerkedik a műfajjal.

Ja, és az alkoholmentes italok is egészen izgalmasak! Aki mégsem pizzára vágyik, az húsos és húsmentes smallplate-fogások közül szemezgethet, de előre szólunk, nem lesz könnyű választani.  

Flat Bread Circo
via

Flat Bread Circo 

Budapest, Pozsonyi út 12.  

Nyitvatartás: csütörtök-vasárnap 11.00-22.00 

Az ázsiai street food szerelmeseinek – 101 BAO 

A bao olyan, hogy nem lehet megunni. Jöhet bármikor, bármilyen töltelékkel, az ember nem mond rá nemet. A 101 olyan, hogy bármikor, bármit találnak ki a srácok, nem mondunk rá nemet, hanem megyünk, és kipróbáljuk, amilyen gyorsan csak lehet. A Kazinczy utcai Karavánban, rögtön a bejárattól balra, egyébként a 101 NEO-val épp átellenben, az egyik csinos kis bódéban készülnek az isteni baok.

Van császárhúsos, tépett kacsás, tajvani rántott csirkés, rákos és fermentált jégcsapretkes is (igazi ízorgia, próbáljátok ki!), és lehet hozzájuk kérni fűszeres sült krumplit sőt, isteni kimchit is.

A bao tésztája tömör, ruganyos, az ízek tökéletesek, bármelyik ízvariációt választjátok, garantáltan jól fogtok járni. Ha egy gyors, kiadós, de nem elnehezítő ebédre vágytok a belvárosban, a 101 BAO-t keressétek. 

101 BAO
via

101 BAO 

Budapest, Kazinczy utca 18. 

Nyitvatartás: hétfő-szerda 11.30-23.00, csütörtök-vasárnap 11.30-24.00 

Mindent felülíró éttermi élmény – Onyx Budapest  

Március 8-án nyitotta újra kapuit a budapesti Onyx, és amit elhoztak, az olyan, leírhatatlan gasztronómiai élmény, amihez Budapesten korábban talán még sosem volt szerencsénk. Az Onyx műhely munkatársai az elmúlt néhány évben azon dolgoztak, hogy mindezt létrehozhassák, a folyamat pedig a találó Metamorfózis nevet kapta. A kikacsintásokkal, popkulturális utalásokkal teletűzdelt, ÆTHER névre hallgató vacsoraélmény 11 fogásból áll, 1763-ból indul, és 3016-ban ér véget.

Túl azon, hogy mennyire izgalmas egy ilyen vacsora, azoknak a gasztronómia iránt mélyebben érdeklődő vendégeknek is ajánljuk, akik kíváncsiak rá, hogy definiálhatja újra magát a fine dining a jelen gazdasági helyzetben, megváltozott szokások és vendégélmények között. 

Onyx Budapest
via

Onyx Budapest 

Budapest, Vörösmarty tér 7-8. 

Nyitvatartás: csütörtöktől vasárnapig, vacsoraidőben  

Egy tál…na, mi? – Dödölléző 

A Móricz Zsigmond körtéren nyitotta meg kapuit a Dödölléző. Először is éljen, itt volt az ideje, hogy visszaadják ennek a köretté egyszerűsített fogásnak a becsületét. Másodszor pedig, annyit reklamáltunk már, hogy Budapestről hiányoznak az ismerős, házias ízek, hogy most végre örvendezhetünk: itt egy hely, ami az egyik legháziasabb, legotthonosabb fogásra épít. Lássuk, hogyan.

A hagymás-tejfölös, a szalonnás-hagymás-tejfölös és a kecskesajtos dödölle mindig étlapon van, és van két variáció, amit rendszeresen cserélgetnek.

Plusz pont, hogy a dödölléről nem sajnálják a tejfölt, ami, lássuk be, kardinális kérdés, és még isteni erdeigomba-szósz is van hozzá. Irány dödöllézni!  

Dödölléző
via

Dödölléző 

Budapest, Karinthy Frigyes út 9.  

Nyitvatartás: hétköznap 11.30-18.00 

Címlapkép: Flat Bread Circo

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek