Dolly Parton trükkjével lesz habos és könnyű a tojásrántotta

Eláruljuk Dolly Parton meglepő trükkjét, amit neked is be kell vetned a tökéletes rántottához.

Ugyan nem gondoltuk volna, hogy a countryzene királynőjétől gasztrotippeket fogunk elsajátítani, de a 77 éves énekesnő nemcsak szívhez szóló dalokat tud írni, a konyhában is jól elboldogul. Olyannyira, hogy már saját süteménypor-kollekciója is van, de most nem ezekről lesz szó, hanem arról a meglepő trükkről, amivel Dolly mennyeien puha és habos rántottát süt.

fotó: Getty Images/Emma McIntyre/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame

Az Insidernek adott interjújában árulta el, hogy néhány csepp jeges vizet szokott a tojásokhoz adni, miközben sülnek. A videóban Dolly így nyilatkozott:

„Valaki egyszer mondta ezt nekem, és működik. Amikor feltöröd a tojást a tálban, mondjuk, ha rántottát készítesz, használj jeges vizet. Tegyél bele pár csepp jeges vizet, miközben a serpenyőben vannak, és ettől sokkal habosabbak lesznek...tényleg!".

Krémesen lágy, tökéletes állagú lesz

Vizes tojás?

Nem hangzik túl jól, ugye? Dolly azonban igazi szakértője a déli konyhának, így bármennyire is bizarr, a tippnek van létjogosultsága:

valószínűleg azért működik ez a módszer, mert a víz finoman felmelegíti és gőzöli a tojásokat, miközben azok elkezdenek sülni. Így lesz a rántotta gyönyörűen habos.

Ugyan furcsán hangzik, és eleinte érdekesen néz ki a víz a krémes, felvert tojásokban, gyorsan elkeveredik, a végeredmény pedig magáért beszél.

Forrásunk volt.


Még több aktualitás:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...