Dolly Parton trükkjével lesz habos és könnyű a tojásrántotta

Eláruljuk Dolly Parton meglepő trükkjét, amit neked is be kell vetned a tökéletes rántottához.

Ugyan nem gondoltuk volna, hogy a countryzene királynőjétől gasztrotippeket fogunk elsajátítani, de a 77 éves énekesnő nemcsak szívhez szóló dalokat tud írni, a konyhában is jól elboldogul. Olyannyira, hogy már saját süteménypor-kollekciója is van, de most nem ezekről lesz szó, hanem arról a meglepő trükkről, amivel Dolly mennyeien puha és habos rántottát süt.

fotó: Getty Images/Emma McIntyre/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame

Az Insidernek adott interjújában árulta el, hogy néhány csepp jeges vizet szokott a tojásokhoz adni, miközben sülnek. A videóban Dolly így nyilatkozott:

„Valaki egyszer mondta ezt nekem, és működik. Amikor feltöröd a tojást a tálban, mondjuk, ha rántottát készítesz, használj jeges vizet. Tegyél bele pár csepp jeges vizet, miközben a serpenyőben vannak, és ettől sokkal habosabbak lesznek...tényleg!".

Krémesen lágy, tökéletes állagú lesz

Vizes tojás?

Nem hangzik túl jól, ugye? Dolly azonban igazi szakértője a déli konyhának, így bármennyire is bizarr, a tippnek van létjogosultsága:

valószínűleg azért működik ez a módszer, mert a víz finoman felmelegíti és gőzöli a tojásokat, miközben azok elkezdenek sülni. Így lesz a rántotta gyönyörűen habos.

Ugyan furcsán hangzik, és eleinte érdekesen néz ki a víz a krémes, felvert tojásokban, gyorsan elkeveredik, a végeredmény pedig magáért beszél.

Forrásunk volt.


Még több aktualitás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!